Hem / Egna nyheter / Fritidsbanken prisad på Idrottsgalan

Fritidsbanken prisad för pepp

Fritidsbanken tilldelades under Idrottsgalan Årets Pepp-priset. Grattis oss, vi finns i Klintehamn och på Gråbo i Visby. Fritidsbanken har fokus på aktivitet och miljö, två viktiga områden.

Fritidsbanken hjälper fler att inspireras till ett liv i rörelse på ett hållbart och ekonomiskt sätt. Här blir inte utrustningen ett hinder – Fritidsbanken öppnar dörrar för att många fler kan mötas på lika villkor.
Fritidsbanken, som finns på 95 platser i landet bland annat här på Gotland, vann pris för Årets Peppare. Ett pris som årligen delas ut av Generation Pep i samarbete med Riksidrottsförbundet.

Priset syftar till att belöna en person, organisation eller initiativ som på ett inkluderande och tillgängligt sätt lyckats få barn och unga i Sverige att röra på sig.
Tyvärr har politikerna här på Gotland inte avsatt medel för Fritidsbanken i sin budget. Men vi kämpar så länge vi kan eftersom vi tror på allt gott Fritidsbanken kan göra.

Juryns motivering
"Med stort engagemang och en tydlig målbild har dom på några år blivit en naturlig del i människors vardag och en kraft som gör skillnad i samhället.
Deras engagemang bidrar till att öka förutsättningarna för en jämlik hälsa och till att fler hittar till rörelseglädje. Genom nära samarbete med det lokala föreningslivet får nya grupper möjlighet att hitta till olika idrottsföreningar på ett naturligt sätt.
Tack vare en dröm om att göra skillnad, föds idag nya drömmar runt om i hela vårt land.