Hem / Egna nyheter / Fem föreningar får medel av Sparbanksstiftelsen Alfa

Fem föreningar får medel av Sparbanksstiftelsen Alfa

RF-SISU Gotland fick av Sparbanksstiftelsen Alfa 47 600 kronor att fördela till de gotländska idrottsföreningarna. När ansökningarna nu är genomgångna och behandlade får fem föreningar medel att använda i sin verksamhet.

Sparbanksstiftelsen Alfa ger i samverkan med RF-SISU Gotland stöd till föreningar inom tre olika områden: Anläggning, unga ledare och material som möjliggör utvecklingsresan ”Ny syn på träning och tävling.
Ansökningsförfarandet och handläggning av de fem ansökningar som kom in är nu genomgångna av en grupp medarbetare på RF-SISU Gotland.

Totalsumman på ansökningarna översteg de pengar RF-SISU Gotland hade att fördela men med små justeringar fick alla nära den summa de ansökt om.

Föreningarna som fick medel

IFK Visby tilldelas medel att använda i sitt arbete med att köpa materiel som ska hjälpa barn i målgruppen 7-12 år till nya och stimulerande träningsmöjligheter.
Gotlands Lantliga Ryttarförening ska använda pengarna till ett mycket behövt panelbyte på ridhuset.
Svaide Roma OK kommer, tillsammans med andra finansieringsmedel, lägga pengarna från Alfa-stiftelsen på ett förråd att använda i sitt arbete med skidskyttet.
Wisby Simsällskap ska använda pengarna till fortbildning av sina unga ledare.
Visby Badmintonklubb satsar på att få tillbaka ungdomar i träning efter pandemin.

Bra hjälp för sporten

– De här föreningarna har skickat in bra ansökningar för arbeten vi hoppas kan hjälpa dem i deras verksamhet, säger Jan Christoffersson, idrottskonsulent på RF SISU Gotland.

Bakgrund
Swedbank har en lång tradition av att stötta idrottsföreningarna som bedriver breddverksamhet för barn och ungdomar. Föreningslivet är en viktig del av samhället. Det skapar en attraktiv plats att bo, leva och verka på och det bidrar också till välbefinnande och viktiga hälsoaspekter. Detta är något som Swedbank vill värna.

För mer information kontakta: Jan Christoffersson