Hem / Egna nyheter / Ett dagligt arbete med trygg idrott i föreningen

Ett dagligt arbete med trygg idrott

I dag och varje dag arbetar Roma IF Fotboll med att ge sina ungdomar en trygg idrottsmiljö. Vi for till Roma för att ta pulsen på föreningens fotbollsverksamhet – och blev inte så lite inspirerade.

Väl förankrat efter en del funderingar och diskussioner satte Roma IF Fotboll igång ett förändringsarbete. De tog hjälp av RF-SISU Gotlands Emma Gustafsson för att tillsammans slå in på en väg som i dag tagit föreningen till en plats de gillar.
Barnen och ledarna har nu byggt en värdegrund som innehåller allt en förening behöver
En del av deras arbete omfamnade även Svenska Fotbollförbundets arbete för att bli en Diplomerad Förening. Trygg idrott är kärnan i Roma IF:s verksamhet, ett dagligt arbete.

Hur ser det ut i din förening? Kan ni erbjuda alla barn och ungdomar, även de med särskilda behov, en trygg idrott? Passa på att stärka din kompetens genom att gå vår utbildning Trygg Idrott den 19 oktober. Då går vi igenom hur vi får inkluderande idrottsmiljöer från från mobbing, övergrepp och hot.
En idrott där alla känner sig välkomna, helt enkelt. Där är alla delaktiga och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Anmäl dig här

Under november månad tänkte vi rikta lite extra ljus på utmaningarna vi står inför där ett modernt ledarskap kan skapa en jämställd och jämlik idrott.
Det kommer hända massor av roliga grejer, bland annat får ni inte missa föreläsningen den 18 november med Måns Lööf, specialistsjuksköterska, KBT-terapeut och idrottsledare. Även Jenny Apoy Söderdahl

Anmäl dig här