Hem / Egna nyheter / Elton och Linda är laddade för Idrottsgalan

Elton och Linda klara för Idrottsgala

Idrottsprofiler, vinnarskallar, och ideella fantaster dammar av sina finaste kläder och går på gala. På scenen Linda Pimmeshofer och Elton Eiranson, taggade konferencierer med rötter i den gotländska idrottsmyllan.

– Jag har toppat formen, jag värmde upp förra helgen med att spela GA Cup vilket gav en härlig känsla av den fina gotländska idrotten, säger Elton.
Det är en stjärnspäckad och prisstinn Idrottsgala på Wisby Strand som väntar. Gärningar. föreningar och eldsjälar uppmärksammas. Hederspris och förtjänsttecken i guld och silver ska delas ut. Det finaste idrottsgotland har att mönstra träffas för att fira.

Vad betyder gotländsk idrott för dig?
– Gemenskap och bredd, att alla får vara med. För mig var idrott en självklar del av uppväxten, den betydde vänskap och omtanke över generationsgränser. Idrotten har de senaste åren också hjälpt nyanlända tjejer och killar att hitta ett sammanhang och integreras i vårt samhälle, säger Elton som var en fena på fotboll i Visby AIK och innebandy i Visby IBK.

Linda har växt upp med en styrkelyftande pappa och orienterande mamma, men gjorde tydligast avtryck som fotbollsspelare. Under lördagen leder hon och Elton gotländska idrottsgiganter och sportälskare genom en festkväll där prestationer prisas och minns.
Vad kan gästerna förvänta sig Elton?
– En rolig och händelserik helkväll. Linda och jag är hedrade och taggade inför uppdraget.

Ta honom på orden – glädje och gemenskap, god mat och dans. Den gotländska idrottsgalan kommer aldrig bli nominerad i kategorin ”Årets Evenemang”, men en bra fest är det.