Hem / Egna nyheter / Den gotländska Idrottsgalan flyttas och blir dubbel

Den gotländska Idrottsgalan flyttas och blir dubbel

In i det längsta försökte de men fick till slut ge vika för viruset. Den gotländska Idrottsgalan går inte att genomföra digitalt – RF-SISU Gotland satsar i stället på en dubbel idrottsgala 2022.

– Tyvärr ser vi inga möjligheter att under de omständigheter som råder att genomföra en digital gala, säger Mats Ladebäck, styrelseordförande i RF-SISU Gotland.

På grund av risken för smittspridning planerade RF-SISU Gotland att i år genomföra Idrottsgalan som ett digitalt liveevent. Det var innan restriktionerna skärptes.
Nu ser de ingen annan utväg än att hålla tummarna för en smittsäker framtid och sikta på 2022. Planer för hur, var och när galan ska genomföras håller på att arbetas fram.

Fantastiska föreningar ska firas

– Vi är eniga och fast beslutna om att uppmärksamma alla de fantastiska idrottsledare, aktiva, föreningar och föräldrar som håller igång idrottsrörelsen, säger Mats Ladebäck. Idrotten har en enormt viktig roll i samhället.

Idrottsakademin har i skuggan av covid-19 arbetat med att ta fram nominerade och vinnare för årets gala (2020) och är igång med arbetet kring årets priser. På 2022-galan kommer alltså pristagare från 2020 och 2021 uppmärksammas och hyllas.
– Det blir en Idrottsgala som jag tror vi kommer prata länge om, säger Mats Ladebäck. Det är beklagligt att vi hamnat i det här läget men jag hoppas våra samarbetspartners och sponsorer vill fortsätta stötta oss i en utsatt situation.