Hem / Egna nyheter / Pristagare Idrottsgalan 2020

Grattis alla Årets!

Vid den gotländska Idrottsgalan samlades representanter från den gotländska idrotten för att fira och firas. Föräldrar, kompisar och andra närstående var också på plats. Det blev glatt med många skratt och en och annan glädjetår.

Vi säger grattis till alla Årets! Ni är bäst – och vet ni, det bästa är att det finns så många andra där ute i den gotländska idrotten som också är bäst.
Tack för ert engagemang, det är ovärderligt och betydelsefullt, det går inte att sätta pris i kronor och ören på den insats ni gör för våra barn, ungdomar och seniora atleter.

Här är årets pristagare

Årets idrottsgärning
Bo Lautin, Levide IF
Tilldelas den person/personer eller lag som gjort något som anses utöver det vanliga i form av en prestation eller för att ha hjälpt någon under sitt ”idrottsutövande”.

Årets idrottsförening
Roma IF 
Till ”Årets Idrottsförening” utses idrottsförening som är medlem av Riksidrottsförbundet och är representerat på Gotland genom specialdistriktsförbund/kontaktpersonidrott. Till ”Årets Idrottsförening” kan förening utses flera gånger. Som underlag för korandet av ”Årets Idrottsförening” tas hänsyn till föreningens verksamhet och utveckling i stort.

Årets ungdomsföreningStånga IF
I statuterna står: ”attityderna till verksamhetsformer för barn och ungdomar utvecklas i riktning mot mera lek, större allsidighet samt mer plats för tränings- och tävlingsformer, som i högre grad tillgodoser barns behov. Etik- och moralfrågor ska ha en viktig och vägledande roll i verksamheten”.

Årets ungdomsledare
Kristina Kicki Jakobsson, Gotlands Ridsportförbund/Hemseortens Rid och Körklubb
Gutnalias vandringspris till årets ungdomsledare inom gotländsk idrott tilldelas den idrottsledare som under året bedöms ha gjort den största insatsen som ungdomsledare inom idrotten på Gotland. I bedömningen tas inte endast till resultatmässiga framgångar utan även till personligt engagemang och förmåga att samla och aktivera ungdomar till idrottslig utövning.

Årets evenemang
Gotlands Bro OK, Helg utan älg
Årets Evenemang är välorganiserat, har hög kvalité och en god service mot deltagare, publik, media och gäster. Det kan ha genomförts tidigare eller vara ett helt nytt men bör innehålla nytänkande som tillfört mervärden som uppskattats av både tävlande och åskådare. Dessutom ska evenemanget ingå i Idrottens Ö. 

Årets idrottsledare
Joakim Bandholtz, Visby IBK
Årets idrottsledare är ett pris som tilldelas den person som brinner för sitt ledarskap, som är engagerad och som har förmågan att engagera och entusiasmera andra. Personen utgör en betydelsefull del av sin förening eller idrott, sprider glädje med sitt ledarskap och får med sin positiva inställning omgivningen att trivas och utvecklas.

Årets eldsjäl
Anette Westöö/Jane Erixon, Gotlands Motorförenings Bilklubb
Årets Eldsjäl är någon som får andra att må bra, någon som ser till att alla kan och får vara med, någon som är en bra ledare. Personen är en ideell ledare som är ett föredöme och en förebild för alla i föreningen, laget eller gruppen.

Hederspriset
Stig Larsson, VIF Gute Friidrottsklubb
Den gotländska Idrottsakademins hederspris delas ut till en person inom idrotten som skapat beundran och respekt, och vars bestående insatser berikat gotländsk idrott.

GT-guldet
Visby IBK
Priset tilldelas idrottsutövare eller lag tävlande för RF-förening på Gotland eller idrottsutövare som fått sin idrottsfostran i en gotländsk idrottsförening.

Årets idrottsförälder
Therese Christiansson, Traume RS
En idrottsförälder kan vara en mamma, pappa, syskon, moster, kusin eller granne som engagerar sig i barn- eller ungdomsidrotten. Det kan kort och gott vara vem som helst som gör det där lilla extra för våra utövare.

SISU-priset
Jessica Nilsson, FC Gute
SISU-priset tilldelas ”förening eller person som gjort särskilt betydelsefull insats för utbildningen inom idrotten.”

Förtjänsttecken i guld

Förtjänsttecken i guld tilldelas person som tidigare erhållit förtjänsttecken i silver och som genomfört ett förtjänstfullt ideellt arbete i förbundsorganisation under minst 20 år eller utfört ideellt föreningsarbete under minst 25 år.

Bertil Allmungs, IF Hansa-Hoburg

Bo Ax, IF Gutakampen

Camilla Lamm, Gotlands Lantliga RF

Jan Norrby, Gotlands Orienteringsförbund, Gotlands Bro OK

Anders Leo Pettersson, Visby Ladies/Visby BBK

Karin Skalberg, Gotlands Bro OK

Johanna Tammilehto, VIF Gute Friidrottsklubb

Förtjänsttecken i silver

Förtjänsttecken i silver tilldelas person som genomfört ett förtjänstfullt ideellt arbete i förbundsorganisation under minst 10 år eller utfört ideellt föreningsarbete under minst 15 år.

Ulf Almgren, Roma IF, VIF Gute Friidrottsklubb m fl

Ida Edlund, Levide IF

Fredrik Godman, Visby Roma HK Ungdom

Anders Grönlund, IK Graip, Roma IF

Lars Kellström, Barlingbo IF, Dalhem IF

John-Erik Larsson, Dalhem IF

Anna Melander, Levide IF

Carina Nilsson, Gotlands Bro OK

Gun-Britt Norrby, Levide IF

Lars Persson, Visby Roma HK Ungdom

Susanne Pettersson, Endre IF

Peter Skalberg, Gotlands Bro OK

Cecilia Stenström, Gotlands Ridsportförbund, Gotlands Lantliga RF

Jonte Söderling, Gotlands Ishockeyförbund, Visby Roma HK m fl

Ingela Westfält Uddin, Team Gotland Volleybollklubb, Visborgs OK, Wall IF m fl

Thomas Wickman, Dalhem IF, IFK Visby m fl