Hem / Egna nyheter / LedarCamp

Nominera unga ledare till Folksam Ledarcamp 2020

Folksam Ledarcamp 2020 är tyvärr inställd p.g.a Coronapandemin. Förhoppningen är att genomföra den 2021. Vi återkommer med mer information när vi vet mera.

Varje år delar Folksams Idrottsfond ut stipendier. Under 2020 får cirka 200 unga ledare runt om i Sverige chans att utvecklas som idrottsledare. Mottagarna av stipendiet får delta på Folksam Ledarcamp som är ett läger som inspirerar och stimulerar unga ledare att forsätta utvecklas inom idrotten. 

RF-SISU Gotland arrangerar, tillsammans med RF-SISU Uppland och RF-SISU Stockholm, ett av Sveriges ledarcamper. I år får 60 unga ledare, 20 från varje distrikt, chans till stipendiet förutsatt att man är verksam i en föreningen i något av dessa tre distrikt.

Ladda hem inbjudan här

Kriterier för att nomineras till stipendiet

Personen du vill nominera ska vara en ideell ledare mellan 16 och 25 år verksam i en idrottsförening som är ansluten till Riksidrottsförbundet och tillhör distrikt RF-SISU Gotland. 

Ledaren ska:

  • vara en god förebild.
  • ha ett stort sportsligt engagemang och ett intresse för utövarnas sociala utveckling.
  • genom sitt sätt bidra till ett livslångt intresse för idrott och hälsa.
  • ­arbeta­ så att utövarna har inflytande över verksamheten och att ledaren arbetar för att alla ska få vara med är en självklarhet.

Så fördelas stipendierna

Fördelningen av stipendierna beslutas av en regional beslutsgrupp med representanter från Riksidrottsförbundet, RF-SISU Gotland och Folksam. Kriterierna som bedöms är engagemang, intresse för utövarnas sociala utveckling, ­förmågan ­att ­vara ­en ­god ­förebild ­samt arbetssätt.

Fakta om Ledarcamp

Tid
25-27­ september 2020

Plats
Bosön, ­Stockholm

Resor
I stipendiet ingår resa, mat, boende och aktiviteter.

Kallelse
Stipendiaterna får en kallelse från RF-SISU Uppland i god tid innan aktuell utbildningshelg.

Ansökan
Ansökan ska vara RF-SISU Uppland tillhanda senast 20 augusti. Ansök här Observera att RF-SISU Stockholm tar emot ansökningar från alla tre distrikt.