Hem / Egna nyheter / 6 miljoner till barn- och ungdomsidrotten från Swedbank

6 miljoner till barn- och ungdomsidrotten från Swedbank

Klirr under föreningsjulgranen, 109 gotländska föreningar får dela på 299 000 kronor. Swedbank och dess ägare Sparbanksstiftelsen Alfa står för stödet.

Veckan innan jul meddelar Swedbank och dess ägare, Sparbanksstiftelsen Alfa, att de stöttar idrottsföreningar som ingår i deras verksamhetsområde. Pengarna ska gå till föreningarnas barn- och ungdomsverksamhet.
– Oerhört glädjande och starkt tycker jag, ett företag som tar ansvar och gör skillnad för våra föreningar som är så viktiga för samhället och folkhälsan, säger Bo Ronsten, Distrikstidrottschef RF-SISU Gotland.

RF-anslutna ett krav

RF-anslutna föreningar, som finns i de områden där Swedbank verkar får vara med och dela på sammanlagt sex miljoner kronor. Se det som en extra julklapp med anledning av Coronapandemins verkningar.
På Gotland får 109 idrottsföreningar dela på 299 000 kronor. Minsta belopp som utbetalas är 500 kr, högsta belopp är 22 000 kr, snittbeloppet är 2 700 kr.

LOK som grund

Fördelningsgrunden är baserad på de föreningar som fick LOK-stöd 2019. Det krävs inget ansökningsförfarande för att erhålla bidraget. Administration och utbetalning på Gotland sköts av RF-SISU Gotland som kommer fördela pengarna så snabbt det är möjligt.  

Sparbanksstiftelsen Alfas verksamhetsområden innefattar Jönköpings län, Värmlands län, före detta Skaraborg i Västra Götalandsregionen, Östergötlands län och Gotlands län.

Bakgrund
Swedbank har en lång tradition av att stötta idrottsföreningarna som bedriver breddverksamhet för barn och ungdomar. Föreningslivet är en viktig del av samhället. Det skapar en attraktiv plats att bo, leva och verka på och det bidrar också till välbefinnande och viktiga hälsoaspekter. Detta är något som Swedbank vill värna.

Vid eventuella frågor kontakta:
Bo Ronsten, Distriktsidrottschef RF-SISU Gotland, This is a mailto link