Hem / Utbildning/Folkbildning

Utbildning/Folkbildning

RF-SISU Dalarna är idrottens lokala utbildningsorganisation i Dalarna.  Vi hjälper idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund i Dalarna att utvecklas. Vi erbjuder utbildning som på olika sätt förbättrar den verksamhet som bedrivs. Våra idrottskonsulenter fungerar som inspiratörer, utbildare och processledare. 

Kontakta din idrottskonsulent för att få veta mer om vad vi kan erbjuda och komma igång att samverka med oss.

SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund. Vi arbetar med bildning och utbildning inom idrotten. Att stimulera människors lärande är en viktig uppgift för oss. Folkbildningens huvudsakliga syfte är att:

  1. Stödja verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.
  2. Bidra till att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.
  3. Bidra till att utjämna utbildningsklyftor och höja bildnings- och utbildningsnivån i samhället.
  4. Bidra till att bredda intresset för och öka delaktigheten i kulturlivet.

Idrottsrörelsen är Sveriges största folkrörelse med över 3 miljoner medlemmar. Självklart ska idrottens studieförbund bidra till att alla dessa inte bara blir bra på att utöva eller leda idrott, utan också ta ansvar och vara engagerade samhällsmedborgare. Därför jobbar SISU Idrottsutbildarna med folkbildning som metod där många involveras i utvecklingen av den verksamhet som bedrivs.

Våra verksamhetsformer är:

  • Lärgrupp
  • Kurs
  • Föreläsning
  • Processledning
  • Kulturarrangemang