Hem / Vi arbetar med / Idrottens Dag

Idrottens Dag

Idrottens Dag 2021 blev en mäktig rörelsemanifestation. Ca 5000 barn runt om i Dalarna, fördelade på över 30 platser, testade rörelserika aktiviteter i skolornas regi.

Många av de deltagande skolorna samverkade med våra idrottsföreningar. Bland idrotterna som fanns med märktes bland annat fotboll, golf, bordtennis, tennis, thaiboxning, frisbeegolf, softboll, ishockey, dans och mycket mer.

RF-SISU tackar alla medverkande för lyckad dag och på återseende nästa år!


Samuelsdals Golfklubb som är granne med Gruvrissskolan var på plats. Ifall golf var det man fastnade för och tyckte var roligt, är det inte långt till golfbanan.


Samling innan idrottsföreningen Sak Yant Muay Thai Falun instruerade thaiboxning för en ivrig och taggad grupp.


Bordtennisbord finns alltid på skolgården, men på Idrottens Dag var Falu Bordtennisklubb på plats för att visa hur man skruvar en boll.

P4 Sveriges Radio Dalarna var på plats

Vill du höra vad Olle och Majken tyckte om Idrottens Dag kan du lyssna här.

Lilla Sportspegeln rapporterade från Idrottens Dag

Gruvrisskolan i Falun var en av skolorna som fick vara med i Lilla Sportspegeln. Se några aktiviteter från dagen.


Det europeiska initiativet- och Riksidrottsförbundets stora nationella satsning Idrottens Dag, syftar till att få människor i rörelse. Genom att prova olika aktiviteter och komma i kontakt med lokala idrottsföreningar, hoppas vi kunna bidra till ett ökat engagemang inom idrotten.

En viktig del är att barn- och ungdomar slussas in i gemenskapen genom våra lokala idrottsföreningar. Idrottens Dag ska verka för att idrott blir tillgänglig för så många som möjligt. Därför samarbetar vi med RF:s nationella projekt Rörelsesatsning i skolan.

Idrottens Dag är en idrottsmanifestation som arrangerats i Dalarna sedan 2017.