Hem / Vi arbetar med / Idrottens Dag

Idrottens Dag

Fredag 30 september är det åter dags för Idrottens Dag. I skrivande stund är 36 skolor anmälda. För idrottsföreningarna är det ett bra sätt att rekrytera nya medlemmar och låta barnen få prova på en idrott.

Alla skolor i RF-SISU Dalarnas Rörelsesatsning i skolan erbjuds att delta och syftet är att barn och unga får känna glädjen i att röra sig. Skolorna gör sina egna arrangemang och upplägg, men många hittar även samverkan med en närliggande idrottsförening. 

Information har delgivits idrottsföreningarna under våren, saknar du och din idrottsförening information i länkarna hittar du informationen.

Så här går din idrottsförening till väga för att bli en del av Idrottens Dag.

Boka in 30 september för årets rörelsehöjdpunkt!


Nedan några glimtar från Idrottens Dag 2021


Samuelsdals Golfklubb som är granne med Gruvrissskolan var på plats. Ifall golf var det man fastnade för och tyckte var roligt, är det inte långt till golfbanan.


Samling innan idrottsföreningen Sak Yant Muay Thai Falun instruerade thaiboxning för en ivrig och taggad grupp.


Bordtennisbord finns alltid på skolgården, men på Idrottens Dag var Falu Bordtennisklubb på plats för att visa hur man skruvar en boll.

P4 Sveriges Radio Dalarna var på plats

Vill du höra vad Olle och Majken tyckte om Idrottens Dag kan du lyssna här.

Lilla Sportspegeln rapporterade från Idrottens Dag

Gruvrisskolan i Falun var en av skolorna som fick vara med i Lilla Sportspegeln. Se några aktiviteter från dagen.


Det europeiska initiativet- och Riksidrottsförbundets stora nationella satsning Idrottens Dag, syftar till att få människor i rörelse. Genom att prova olika aktiviteter och komma i kontakt med lokala idrottsföreningar, hoppas vi kunna bidra till ett ökat engagemang inom idrotten.

En viktig del är att barn- och ungdomar slussas in i gemenskapen genom våra lokala idrottsföreningar. Idrottens Dag ska verka för att idrott blir tillgänglig för så många som möjligt. Därför samarbetar vi med RF:s nationella projekt Rörelsesatsning i skolan.

Idrottens Dag är en idrottsmanifestation som arrangerats i Dalarna sedan 2017.