Hem / Vi arbetar med / Dala Sports Academy Elit / Ansökan till Dala Sports Academy Elit

Ansökan till Dala Sports Academy Elit

Ansökan till Dala Sports Academy Elit sker på elitidrottarens idrottsliga meriter oavsett vad elitidrottaren gör vid sidan av sitt idrottande. Dala Sports Academy Elit uppmanar samtliga elitaktiva att genomföra någon form av utbildning efter gymnasiet, att ha en examen är viktigt den dagen idrottskarriären tar slut.

Vem kan söka till Dala Sports Academy Elit

Du som är elitaktiv inom cykel, friidrott, längdskidor, orientering, skidorientering och triathlon. Du som är aktivt elitsatsande på en prestationsnivå av landslagsklass, nationell toppnivå eller strax under, alternativt att du har utvecklingspotential och en långsiktig ambition att utvecklas mot elit.

Ansökan till Dala Sports Academy Elit

Ansökan

Urval sker, eventuellt efter kompletterande tester och intervjuer i samråd med specialidrottsförbundet eller motsvarande tillsammans med de tränare som finns i miljön och verksamhetsledaren. Besked om antagning sker senast 15 juni.

Förutsättningarna finns här samt under respektive idrott

Till ansökningsformuläret 

Idrottsåret

För att passa säsongerna bättre så har idrotterna olika kontraktstider.
Skidor: 1/5 – 30/4
Skid-O: 1/5 – 30/4
Friidrott: 1/9 – 31/8
Cykel: 1/9 – 31/8
Orientering: 1/9 – 31/8
Triathlon: 1/9 – 31/8

Idrott och studier

För elitaktiva som har för avsikt att kombinera sitt elitidrottande med högskolestudier är det viktigt att söka program eller kurser direkt till Högskolan Dalarna. Mer info hittar du på http://www.du.se sista ansökningsdag är 15 april. Antagningsbesked erhålls från Högskolan Dalarna.

För mer information om ansökan kontakta verksamhetsledare Mats Olsson eller någon av tränarna i berörd idrott.