Hem / Vi arbetar med / Dala Sports Academy Elit

Dalarnas elitmiljö

Dala Sports Academy Elit är Dalarnas egna elitidrottsmiljö med säte i Falun och Borlänge. Sedan starten 1985 har aktiva som varit en del av verksamheten tagit fler än 225 medaljer på OS, VM och EM. Verksamheten drivs av RF-SISU Dalarna i nära samarbete med Högskolan Dalarna och specialidrottsförbunden för de sex idrotterna som ingår i verksamheten. 

I elitmiljön finner ni idrottare från hela landet och många av dem tillhör landslagsnivån såväl som yttersta världseliten i sin idrott. Gemensamt för idrottarna i vår miljö är att de valt att satsa fullt ut på sitt idrottande. Syftet med Dala Sports Academy Elit är att erbjuda dessa idrottare en välsmord elitmiljö som stimulerar dem i den dagliga träningen. 

Dala Sports Academy Elit ser elitidrottslivet som en process där man passerar olika faser i det övriga livet. Därför kan våra idrottare kombinera sin satsning med studier, arbeta deltid eller idrotta på heltid. Syfte är att skapa förutsättningar för idrottaren att kunna utvecklas tryggt i samma miljö oavsett vilken fas han/hon är i övriga livet.  

I elitidrottsmiljön finns följande idrotter

Läs mer om respektive idrott under länkarna nedan. Här finns också kontaktuppgifter till respektive elittränare.