Hem / Egna nyheter / Vad gör du som ledare om du misstänker att ett barn far illa? - digital föreläsning med Marie Nyström

Vad gör du som ledare om du misstänker att ett barn far illa? - digital föreläsning med Marie Nyström

Alla som misstänker att ett barn far illa bör anmäla det till socialtjänsten. Hur går en anmälan till och vad händer efter anmälan? Varför är det så viktigt att även idrottsledaren agerar?

Samhället har ett ansvar att göra en insats när föräldrar och vårdnadshavare inte klarar av att ge barn det de behöver, eller då de står maktlösa inför en situation där barn far illa. Det kan även handla om en oro gällande barnets egna beteende, t ex missbruk, kriminalitet. Alla som misstänker att ett barn far illa bör anmäla det till socialtjänsten.

Föreläsaren Marie Nyström ger oss svar och det finns möjlighet att ställa egna frågor. Marie är socionom sedan 2013 och har en grundläggande psykoterapiutbildning inom familj- och parterapi. Marie arbetar idag som kurator på Barnmedicin Falu lasarett och har tidigare arbetat inom socialtjänsten. Marie är aktiv medlem i Säterbygdens Ridklubb.

Digital föreläsning 28 april.

Välkommen med en amälan till föreläsningen!