Hem / Egna nyheter / Ledig tjänst på DSA Elit

Ledig tjänst på DSA Elit

Vi söker dig som kan utveckla svensk elitskidåkning till nästa nivå - vi erbjuder dig en unik möjlighet.

Dala Sports Academy Elit (DSA Elit) är en eftergymnasial elitidrottsmiljö med säte i Falun och Borlänge. Sedan starten 1985 har aktiva som varit en del av elitidrottsmiljön vunnit 317 - Internationella medaljer på OS, VM och EM och 201 - Världscupmedaljer sedan 2016. Elitidrottsmiljön drivs av RF-SISU Dalarna i nära samarbete med Högskolan Dalarna och specialidrottsförbunden för de sex idrotterna som ingår i elitidrottsmiljön (längdskidåkning, cykel, orientering, skidorientering, triathlon och friidrott). I elitidrottsmiljön finns idrottare från hela landet och många av dem tillhör landslagsnivån såväl som yttersta världseliten i sin idrott. Gemensamt för idrottarna i elitidrottsmiljön är att de valt att satsa fullt ut på sitt idrottande.

Vi söker dig som är en skicklig längdskidstränare och vill arbeta med våra elitåkare i den dagliga träningsverksamheten. Träningsgruppen som du kommer arbeta med är en blandning av etablerade världscupåkare och förstaårsseniorer på väg uppåt i utvecklingstrappan.

Tjänstens huvudsakliga innehåll

I arbetet som elittränare ingår att planera, genomföra, följa upp och utveckla den idrottsliga verksamheten. Samt att utveckla DSA Elits verksamhet i stort. Du kommer att ha nära kontakt med Svenska Skidförbundet, tränare från de övriga idrotterna samt övriga samverkanspartners till DSA Elit.

Kunskap och erfarenhet

För att lyckas hos oss behöver du en gedigen utbildning och erfarenhet inom idrott och träningslära samt relevant specialtränarutbildning inom längdskidåkning.

Du bör ha arbetat som elitidrottstränare minst på nationell seniornivå, ha goda kunskaper och erfarenheter från tränarskap på elitnivå och ett stort kontaktnät inom längdskidåkning.

Personliga egenskaper vi anser som viktiga för arbetet:

  • Utåtriktad och social med god samarbetsförmåga

  • Goda ledaregenskaper

  • Lösningsorienterad

  • Strukturerad och ansvarstagande

Anställningen är en tillsvidareanställning, 50%. Tillträde 1 augusti eller efter överenskommelse, sex månaders provanställning tillämpas.

Tjänsten är förlagd till Falun men rörlighet kommer att krävas, vilket innebär att körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

På vår arbetsplats eftersträvar vi jämställdhet och mångfald och vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Verkar detta vara en intressant utmaning för dig?

Då ser vi gärna att du senast 9 juni skickar in ditt CV samt ett personligt brev där du motiverar varför just du är lämplig för tjänsten.

Ange löneanspråk.

Ditt CV och personligt brev skickas senast 9 juni till:

Peter Berglund
Distriktsidrottschef RF-SISU Dalarna
This is a mailto link

För frågor om tjänsten:

Peter Berglund
Distriktsidrottschef RF-SISU Dalarna
076-774 47 67
This is a mailto link

Mats Olsson
Verksamhetschef Dala Sports Academy Elit
070-696 55 95
This is a mailto link

Facklig kontaktperson:

Oscar Ljunggren
073-702 88 07
This is a mailto link

Gällande kollektivavtal:

Arbetsgivaralliansen Unionen branschavtal Idrott

 

Mer om elitidrottsmiljön DSA Elit