Hem / Egna nyheter / Emil Hägg projektledare för Skol IF - inkludering

Emil Hägg projektledare för Skol IF - inkludering

Jag kommer leda projektet Skol IF - inkludering. Precis som de låter innebär projektet att inkludera alla barn till rörelse.

Jag heter Emil Hägg, är 30 år och kommer från Ludvika. Jag kommer från en familj där idrott och föreningsliv varit långt ifrån central. Som barn spelade jag fotboll, innebandy och simmade för att sedan sluta med allt i tonåren. Jag blev en stillasittare. Där E-sporten tog över som det centrala i min fritid. För nio år sen gjorde jag en förändring, en viktminskning på över 30 kg. Sedan dess har idrott och rörelse blivit en av de viktigaste delarna i mitt liv, utan den fungerar jag inte så bra som jag vill. Idag är det främst crossfit, löpning, slalom och dykning som jag sysslar med.

Målet med projektet är att nå ut till fler föräldrar om vad Skol IF är och vad det kan erbjuda barnen, framför allt till föräldrar med migrationserfarenhet eftersom informationen till dem är bristfällig på många skolor. En del av projektet handlar om att skapa förutsättningar så att fler flickor och pojkar med migrationserfarenhet deltar i Skol IFs aktiviteter. Att hjälpa de barn och ungdomar som av olika anledningar blir stillasittande.

Jag har en stark vision om hur vi tillsammans kan motivera dessa barn och ungdomar till fysisk aktivitet. Istället för att flytta motivationen, använda motivationen de redan har som drivkraft, vare sig motivationen ligger i att få bättre betyg, prestationen i ett datorspel eller instrument etc.

Om vi tillsammans kan sprida kunskapen om att oavsett vad du tycker om att göra, förbättras din prestation av fysisk aktivitet.

Tillsammans är vi starka!