Hem / Egna nyheter / Adam ny konsulent i Rörelsesatsning i skolan

Adam ny konsulent i Rörelsesatsning i skolan

Med både kunskaper och arbetslivserfarenheter hoppas jag kunna bidra till att barn och ungdomar ökar sin rörelsekapacitet.

Jag heter Adam Hammarbäck, är 31 år gammal och kommer ursprungligen från Borlänge. I somras valde jag, tillsammans med min familj, att flytta tillbaka till Dalarna för att komma närmare släkt och vänner. Närmast kommer jag från skolverksamheten, men jag har även kunskaper inom idrottsvetenskap och idrottsfysiologi från mina universitetsutbildningar. Idrott och rörelse har alltid präglat mitt liv. Jag har likt många andra en idrottsbakgrund inom fotbollen som barn, men det var i tidiga tonåren jag beslutade för mig för enbart satsa på basketen. Där har jag representerat ett fåtal lag i svenska Basketettan. Men i dagsläget är det mestadels styrketräning som blir mitt val av aktivitet.

Mitt intresse ligger i att få människor, framför allt barn och ungdomar, att röra på sig mer och med ett varierat rörelsemönster. Jag drivs av att se individers utveckling både fysiskt och psykiskt. Det är genom utveckling individen ges möjlighet att öka sin rörelseglädje och sitt självförtroende. Det är alltså det faktum att man rör sig inte hur man rör sig som är viktigt för mig. Jag som rörelsekonsulent hoppas kunna bidra med att barn ska kunna ges möjlighet att röra på sig mer och utifrån sina förutsättningar och intressen. Därför tycker jag att Rörelsesatsning i skolan är ett viktigt initiativ för att kunna ge barn och ungdomar en mer rörelserik vardag, vilket på sikt kan leda till stora hälsofördelar för hela befolkningen.

Tillsammans gör vi skolan mer rörelserik!

Mer om Rörelsesatsning i skolan