Hem / Egna nyheter / Idrottens Dag 2022

Idrottens Dag 2022

Fredag den 30 september är det dags för Idrottens Dag. I Dalarna deltar över 11 500 barn, fördelade på 67 skolor i 14 av 15 kommuner. Vi från RF-SISU Dalarna kommer berätta mer om Kungsgårdsskolan i Säter i samband med Idrottens Dag.

På Idrottens Dag kommer över 100 000 barn i nästan 140 av Sveriges kommuner, inspireras till rörelse och få prova på olika idrotter i skolan.

Idrottens Dag är en inspirerande dag med rörelseglädje för barn. Ett viktigt syfte är att motverka stillasittande bland barn och ungdomar. Förhoppningsvis leder det till att barnen hittar sin idrott och gemenskapen i den lokala idrottsföreningen. Ett flertal olika idrottsföreningar och idrotter kommer därför ut till många av skolorna denna dag.

Riksidrottsförbundet är nationell huvudarrangör av Idrottens Dag, tillsammans med sina 19 RF-SISU distrikt. Gemensamt för skolorna som deltar, är att de ingår i den stora nationella Rörelsesatsning i skolan.

Idrottens Dag är vidare Sveriges bidrag till European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolor över hela Europa. Den är i sin tur en del av EU:s satsning European Week of Sports. I år deltar cirka 50 länder med det gemensamma budskapet #BeActive.