Hem / Egna nyheter / DSA Elit aktiva har tilldelats Elitidrottstipendium

DSA Elit aktiva har tilldelats Elitidrottstipendium

Bland de 50 idrottare som fick Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium fanns fem aktiva från Dala Sports Academy Elits verksamhet. Stort grattis alla fem till framgångar och till Elitidrottsstipendiet.

Simon Hector - orientering

Är med i Dala Sports Academy Elit orientering, han tävlar för Stockholmsklubben Snättringe. Simon är ambitiös och har satsat mot landslaget sedan junioråren. Han har i några år hamnat precis utanför seniorlandslaget, men i år har han tagit ett steg i sin utveckling och därmed fått representera Sverige på VM och i världscupen. På världscupen i Idre imponerade han och gjorde sin hittills bästa prestation i landslagströjan genom att bli bronsmedaljör på medeldistansen.

Anton Persson - längdskidor

Är med i Dala Sports Academy Elit skidor, han tävlar för Falun-Borlänge SK. Anton är en 26-årig värmlandskille som numera representerar FBSK. Han har bott i Falun ca fem år. Anton representerade Sverige vid vinterns VM på längdskidor i Oberstdorf. Han vann även SM-guld den gånga vintern i Borås. Anton tillhör Team Bauhaus (landslagstrupp)

Emil Danielsson - längdskidor

Är med i Dala Sports Academy Elit skidor, han tävlar för Högbo GIF (Sandviken). Emil är inne på sitt andra år på Dala Sports Academy Elit. Han är en 20-åring från Sandviken, men boendes i Falun. Simon tog brons på junior-VM i vintras på sprintdistansen. Han tillhör Team Svenska Spel Falun (landslagstrupp). 

Moa Hansson - längdskidor

Är med i Dala Sports Academy Elit skidor, hon tävlar för Falun-Borlänge SK. Moa är en 20-årig Smålandstjej som till denna säsong bytt Landsbro IF till Falun-Borlänge SK. Hon är inne på sitt första år på Dala Sports Academy Elit. På vinterns Junior-VM tog hon silver på sprinten och avgjorde stafetten där Sverige blev världsmästare. Moa tillhör Team Svenska Spel Falun (landslagstrupp).

Vilgot Lindh - cykel

Är med i Dala Sports Academy Elit cykel, han tävlar för Team Ormsalva Athletic Club (Falun). Vilgot är en 21-åring från Höga kusten som bott i Borlänge senaste året för att studera till energiingenjör. Under 2021 tog han sitt första SM-guld som senior när han vann kortdistansen (XCC), Vilgot representerade Sverige vid EM och var uttagen till VM, där en hjärnskakning tyvärr satte stopp för start.