Hem / Utbildning/Folkbildning / Utbildningar för ledare och tränare

Utbildningar för ledare och tränare

RF-SISU Blekinge erbjuder utbildningar för såväl tränare som föreningsledare men också för föräldrar och aktiva idrottsutövare.

Vi har ett brett utbud och anpassar gärna utbildningar så att de passar dig eller din förening till både innehåll och form. Ibland har vi utbildningar där vi bjuder in föreningar från hela Blekinge, andra gånger genomför vi dem lokalt i er förening.

Ledarskap och tränarskap

RF-SISU Blekinge erbjuder SISU Idrottsutbildarnas tränar- och ledarutbildningar i flera steg som vänder sig till tränare och ledare från alla idrotter och oavsett vilken åldersgrupp de leder.

Det första steget är en kostnadsfri introduktionsutbildning på webben.  Denna genomför vi även gärna på plats i din förening och passar framförallt nya ledare som har sitt första ledaruppdrag. Vi genomför den ofta med unga ledare som ska vara ledare på olika lovaktiviteter som till exempel idrottsskola på sommaren. Kontakta gärna våra idrottskonsulenter om ni vill att vi kommer till er. 

Nästa steg i tränarutbildningen är Grundutbildning för tränare. Den erbjuder vi ett antal gånger per år på olika platser i Blekinge. Men har ni många ledare i er förening som vill gå den kan vi även genomföra den hos er. Kontakta oss i så fall. 

Fortsättningsutbildning för tränare är utbildningen är för dig som tidigare har gått Grundutbildning för tränare. I Fortsättningsutbildning för tränare kommer du att känna igen begrepp och perspektiv från grundutbildningen. Du som deltar i utbildningen kommer exempelvis att lära dig mer om hur du kan arbeta med de fyra dimensionerna: psykisk, social, fysisk och idrottslig utveckling under träning och tävling. 

 

Föreningsutveckling

Introduktionsutbildning för föreningsledare är till för dig som vill lära dig mer om hur en förening fungerar. Gör den själv på webben eller låt oss komma ut till, till exempel din styrelse eller föräldragrupp.

För dig som vill ta nästa steg som organisationsledare finns Grundutbildning för föreningsledare. Vi kommer att erbjuda den idrottsövergripande ett antal gånger per år. Har ni många ledare i er förening som vill gå den kan vi även genomföra den hos er.

Hos SISU Idrottsutbildarna hittar du mer information om de idrottsövergipande utbildningarna

RF-SISU Blekinges utbildningar

RF-SISU Blekinge erbjuder en rad utbildningar i många olika ämnen. Om du är intresserad av att höja dina kunskaper och få nya idéer kring ledarskap, kost, träningslära, föreningslära eller ekonomi kan du hitta det och mycket annat hos oss. Saknar du en utbildning i vårt utbud får du gärna höra av dig till oss. Våra utbildningar ska utgå från era behov.

Här kan du se vilka utbildningar som är aktuella just nu

Välja rätt tränar- eller ledarutbildning

Hur ska man välja rätt utbildning? Det allra enklaste är att ta kontakt med din förening eller med en idrottskonsulent hos oss på RF-SISU Blekinge. Vi kan ge råd om vilken tränarutbildning du bör gå och vilka utbildningar som är på gång.

Ta kontakt med din förenings idrottskonsulent

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus