Digitala årsmöten

Med anledning av coronapandemin finns just nu ett stort behov för föreningar och specialidrottsdistriktsförbund att arrangera årsmöten digitalt. Här hittar du tips och råd om vad din förening eller ditt förbund behöver tänka på inför ert digitala årsmöte.

I år kommer ett stort antal årsmöten i föreningar och förbund att hållas digitalt. Genom dagens digitala verktyg och en ökad vana av att använda dem finns det goda förutsättningar för att arrangera ett lyckat digitalt årsmöte. RF-SISU Blekinge finns med som stöd i planeringen av ert digitala årsmöte.

Lärgruppsplan med checklista för ett digitalt årsmöte

Här hittar ni en lärgruppsplan med en checklista med steg att gå igenom inför och under ert digitala årsmöte. Starta igång en lärgrupp med centrala roller för årsmötet och följ stegen utifrån er förenings förutsättningar! Kontakta er RF-SISU-konsulent om ni behöver stöd i planeringen.

Lärgruppsplan med checklista

Utbildning

Att arrangera ett digitalt årsmöte

RF-SISU Blekinge höll en 75 minuter utbildning där vi mer fördjupat gick in på vad din förening eller ditt förbund behöver tänka på inför ert digitala årsmöte. Vi besvarade också frågor som kommit in på förhand och under utbildningens gång. Använd inspelningen för att planera ert digitalt årsmöte:

Inspelning: Att arrangera ett digitalt årsmöte

Att administrera ett årsmöte i Teams

Vi höll en enklare praktisk workshop för dig som ska administrera ett digitalt årsmöte i Teams. Workshopen innehöll en gemensam introduktion innan vi delade upp oss i mindre grupper för att göra praktiska moment. Den inledande introduktionen spelades in.

Inspelning: Att administrera ett årsmöte i Teams

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus