Hem / Bidrag och stöd / Coronaepidemin / Så jobbar RF-SISU Blekinge i coronatider

Så jobbar RF-SISU Blekinge i coronatider


RF-SISU Blekinge jobbar på som vanligt, fast i annorlunda former. Här nedan får du svar på hur läget ser ut just nu och vilka insatser vi gör för att vara ett bra stöd för idrottsföreningar och förbund i Blekinge. 

Vi rekommenderar också starkt att du följer Riksidrottsförbundets information om coronaviruset och hur det påverkar idrottsrörelsen. Sidan uppdateras löpande.

 

Är RF-SISU Blekinges kontor öppna?

Ja, RF-SISU Blekinges kontor i Karlskrona och Karlshamn är öppna, men vi jobbar hemifrån i större utsträckning än vanligt. Vi rekommenderar att du alltid kontaktar berörd person före ett eventuellt besök.

Här hittar du kontaktuppgifter till RF-SISU Blekinges medarbetare.

Vad ska jag tänka på vid besök på RF-SISU Blekinges kansli?

För att minska smittspridningen så vill vi att du:
• Stannar hemma om du är sjuk, även vid milda symptom
• Hostar och nyser i armvecket
• Håller avstånd
• Tvättar händerna ofta och noga

Visa svar

Vad kan vi få hjälp med av RF-SISU Blekinges idrottskonsulenter i dessa tider?

Våra idrottskonsulenter arbetar på som vanligt. Vi erbjuder samma stöd och hjälp som alltid, men i anpassad form.

Det finns stora möjligheter att genomföra föreningsbesök digitalt, där vi till exempel pratar utbildnings- och utvecklingsfrågor eller informerar om vilka ekonomiska stöd som finns att söka. Föreningen kommer i samråd med våra idrottskonsulenter fram till på vilket sätt mötet ska ske, digitalt eller fysiskt.

Vid digitala möten kan deltagararna medverka i mötet, hemifrån vid sin egen dator, platta eller telefon.

Läs mer om digitala utbildningar och möten

Visa svar

Var hittar jag information om corona och Covid-19 på andra språk?

RF-SISU Blekinge har samlat information om coronaviruset och Covid-19 på flera språk här. Dela gärna - du och din förening kan hjälpa till att sprida livsviktig information till de som har svårt att ta till sig information på svenska.

Här hittar du information om coronaviruset och Covid-19 på andra språk

Visa svar

Vad gör RF-SISU Blekinge för att stötta idrottsföreningarna i den här svåra situationen?

RF-SISU Blekinge vill vara ett stöd för länets idrottsföreningar och förbund. Vi följer utvecklingen noga och lägger löpande ut information på vår webb och på RF-SISU Blekinges facebooksida. Aktuell information skickas också ut i RF-SISU Blekinges nyhetsbrev som du kan prenumerera på här.

Om vi inte själva har informationen, så hjälper vi er att hitta var den finns, exempelvis på Riksidrottsförbundets webb där du hittar senaste nytt och svar på vanliga frågor som idrottsföreningar ställer. Vi rekommenderar starkt att du och din förening följer RF:s information.

RF-SISU Blekinge för en dialog med idrottsföreningar i länet om hur coronakrisen påverkar vardagen, både verksamhetsmässigt och ekonomiskt. Parallellt för vi en dialog med kommunerna om vilka åtgärder som behövs för att mildra krisens effekter för föreningarna.

Vi arbetar också för att erbjuda idrottsföreningar och förbund stöttning i hur digital teknik kan användas för exempelvis styrelsemöten, föräldraträffar, möten och utbildningar med aktiva med mera. Våga ta klivet och bli digitala. Hör med våra idrottskonsulenter om hur ni kommer igång.

 

 

Visa svar

Har ni tips på hur vi kan genomföra digitala möten och utbildningar i föreningen?

I kristider är det kanske viktigare än någonsin att hålla en tät och nära kontakt med föreningens medlemmar, även om mötet inte kan ske fysiskt. Föreningen vinner på att hålla ihop verksamheten, informera om läget och förbereda för den verksamhet som ska igång när krisen är över. I osäkra tider kan idrottsföreningen vara en fast och trygg punkt för många.

Med digitala hjälpmedel finns det goda möjligheter att genomföra interna föreningsträffar. Det kan vara styrelsemöten, föräldraträffar, utbildningar och träffar med de klubbens aktiva barn och unga. Ta chansen att att prata om kost, hur man är en bra kompis eller låt barnen få vara med att påverka hur de kommande träningarna ska se ut.

Våga ta steget och testa digitala möten i föreningens verksamhet. Se det som en möjlighet att hitta nya och moderna arbetssätt som kan innebära ett ”lyft”, inte bara nu under krisen utan även framöver.

RF-SISU Blekinge har påbörjat arbetet med att rusta våra idrottskonsulenter med kunskap om digitala mötesplatser. Hör med dem om du och din förening behöver stöd för att komma igång med digitala möten. Tillsammans kan vi utforska ett spännande område.

 

Visa svar

Hur påverkas RF-SISU Blekinge utbildningsutbud?

För att minska risken för smittspridning organiserar vi under rådande omständigheter våra utbildningar digitalt eller utomhus. Du hittar aktuella utbildningar i vår sökmotor.

Visa svar

Hur kan vi som förening få stöd för att anpassa vår träningsverksamhet?

Nu kan du söka stöd från RF-SISU Blekinge för att anpassa sättet att träna under coronaepidemin. Det handlar om utrustning till utomhusträning, kostnader för annorlunda idrottsverksamhet och ändrat anläggningsbehov på grund av stängda hallar.

Läs mer om stödet här

 

Visa svar