Hem / Vi arbetar med / Jämställdhet

Jämställdhet för en framgångsrik idrott

Jämställdhet inom idrotten är en fråga om demokrati, resurser och intressen. Vi vill att flickor och pojkar, kvinnor och män i Blekinge ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter på alla nivåer och inom alla områden.

Idrottsrörelsen startades av män, för män och präglas fortfarande mycket av manliga normer och maktstrukturer. RF-SISU Blekinge fokuserar på att, tillsammans med föreningar och förbund, bryta upp gamla strukturer och därmed forma ett mer jämställt Idrottsblekinge.

Verktyg och stöd för en jämställd idrott

Inkluderandeidrott.se är en webbplats där ni kan hitta fakta, kunskap, inspiration, filmer, intervjuer och specifika verktyg för att jobba med jämställdhetsfrågor i er förening. Ett värdefullt stöd som förenklar för dig så att du och din förening kan forma en idrottsmiljö där alla har samma möjligheter att delta och påverka.

Så arbetar vi med jämställd idrott i Blekinge

I Blekinge har vi i dag ett flertal arbetsmetoder igång kopplat till jämställd idrott. Kontakta oss gärna om din förening eller ditt förbund vill veta mer.

Om jämställdhet på Riksidrottsförbundets webb

På Riksidrottsförbundets webb hittar du samlad information om jämställdhet. Där finns bland annat idrottsrörelsens jämställdhetsmål, historiska milstolpar och frågor och svar om jämställdhet. 

Till jämställdhet på rf.se

 

 

 

 

 

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus