Hem / Vi arbetar med / Intressepolitik

Vi arbetar för idrottens bästa

Tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF) arbetar vi på RF-SISU Blekinge för att idrottsföreningar och förbund ska ha bra förutsättningar att bedriva idrott.

En av våra viktigaste uppgifter är att företräda idrottsrörelsen i gemensamma frågor som rör idrottens förutsättningar och utveckling. RF-SISU Blekinge medverkar i nätverk, för dialoger med politiker och beslutsfattare och påverkar opinionsbildande på bred front.

Så jobbar vi med intressepolitik i Blekinge

Det intressepolitiska påverkansarbetet är sammankopplat med Strategi 2025, idrottsrörelsens förändringsresa. Målet är ett livslångt idrottade i förening - idrott för alla hela livet. Det ställer krav på att idrottsföreningarna ska klara av att både utveckla elit och erbjuda bredd- och motionsidrott för alla åldrar, oavsett ambitionsnivå. Ett helt liv med idrott ger ett starkare Sverige och ett starkare Blekinge. För att klara målet behöver vi stöd från samhället.

Idrottspolitiskt program för Blekinge 2018-2022

Kommunansvariga

RF-SISU Blekinge har en som är ansvarig för kontakten med politiker och tjänstepersoner på idrotts- och fritidssidan i varje kommun.

Karlskrona: Carina Turesson
Ronneby: Andreas Mattsson
Karlshamn: Martin Eliasson
Olofström: Stefan Rubensson
Sölvesborg: Per-Henrik Linderson

Statistik och idrottsfakta per kommun

Idrotten i Karlskrona (2020)
Idrotten i Ronneby (2020)
Idrotten i Karlshamn (2020)
Idrotten i Olofström (2020)
Idrotten i Sölvesborg (2020)

Läs mer på Riksidrottsförbundets webb

Riksidrottsförbundets intressepolitiska program redogörs även konkret för de åtgärder eller förändringar som är nödvändiga för att göra verklighet av våra ståndpunkter. Vi vill skapa en idrottsrörelse för alla – hela livet.

På Riksidrottsförbundets hemsida kan du läsa mer om några av våra viktigaste idrottspolitiska frågor just nu.

 

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus