Idrottens dag

Den svenska idrottsrörelsen håller på att förändras. Målet är idrott för alla hela livet och Idrottens dag är en del av den resan. Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras i hela landet. I Blekinge har vi arrangerat Idrottens dag de tre senaste åren.

Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras i hela landet. Syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet. Idrottens dag ska också lyfta upp idrottsfrågorna på agendan och uppmuntra till samtal hur vi ska idrotta i framtiden.

Idrottens dag tar avstamp i idrottsrörelsens pågående förändringsarbete, ”Strategi 2025”, där förbunden bland annat pekat ut att en ny syn på träning och tävling är nödvändig om idrotten fortsatt ska lyckas engagera lika många människor.

Arrangemanget genomförs av Riksidrottsförbundet och dess distriktsorganisationer. Eventet är också en del av European Week of Sport, ett EU-initiativ för att få fler i rörelse.

Idrottens dag i Blekinge

I Blekinge har Idrottens dag genomförts tre år i rad, 2017, 2018 och 2019, och då i olika kommuner i distriktet. Under 2017 genomfördes dagen i Karlskrona, under 2018 i Karlshamn och under 2019 i Karlskrona och Ronneby. Evenemangen har hittills varit lyckade med tusentals nyfikna barn, ungdomar och vuxna.  Håll utkik på vår hemsida och Facebooksida för information om årets evenemang.

Media

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus