Hem / Egna nyheter / Vill er förening medverka vid Idrottens dag?

Vill er förening medverka vid Idrottens dag?

Fredagen den 30 september 2022 arrangeras Idrottens dag samtidigt på skolor runt om i hela Blekinge. Vill er förening vara med och bidra med rörelseglädje och kunskap om er idrott, och visa vilka möjligheter som finns i er förening?

Riksidrottsförbundet är huvudarrangör av Idrottens dag, tillsammans med RF-SISU distrikt på respektive ort. Initiativet är en del av EU-projektet European Week of Sports, vars mål är att få hela Europa i rörelse. Sammanlagt deltar minst 28 länder med olika evenemang.

Frågor och svar om Idrottens dag (rf.se)

Om Idrottens dag

Idrottens dag i skolan är en kul dag med aktiviteter för att höja kunskapen om barns idrottande och bygga broar mellan skolan, barnen och idrottsrörelsen. Målet är att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet. Dagen riktar sig till årskurserna F-6.

Vi vet idag att fysisk aktivitet är bra för barns välmående, skolresultat och hälsa. Samtidigt visar forskning att barn och unga rör sig alldeles för lite. I dag når bara 44 procent av pojkarna och 22 procent av flickorna den rekommenderade nivån av 60 minuters fysisk aktivitet om dagen.

Genom att medverka i Idrottens dag som skolor på din ort arrangerar kan er förening nå alla barn, även de som ännu inte hittat till idrotten. Ta chansen att representera idrottsrörelsen och bidra med rörelseglädje och kunskap om er idrott samt visa vilka möjligheter som finns i er förening!

Läs mer om Idrottens dag i Blekinge 2022

Ladda ner inbjudan för föreningar 2022

Anmälan föreningar

Vill din förening delta på årets roligaste skoldag? Många av distriktets skolor laddar för en rörelsespäckad dag – ta kontakt med oss så kan vi hjälpa till att koppla ihop din förening med en skola i närheten.

Informationsträff

Vi bjuder in idrottsföreningar i hela Blekinge till en digital informationsträff där vi berättar mer om Idrottens dag, och hur just er förening kan delta för att inspirera fler barn till att kunna och vilja idrotta hela livet.

Infoträff Idrottens dag - Förening, onsdag 25 maj kl 18.00-19.00

Kontakt

Vill ni veta mer om Idrottens dag i Blekinge? Kontakta er förenings idrottkonsulent på RF-SISU Blekinge eller våra samordnare för "Rörelsesatsning i skolan". 

Skolor i Sölvesborg, Olofström och Karlshamn kommun:
Anette Thorén, 070-878 27 18, This is a mailto link

Skolor i Ronneby och Karlskrona kommun:
Ronja Lundbergs, 070-854 44 50, This is a mailto link

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus