Hem / Egna nyheter / Värdefull grundutbildning för alla - oavsett idrott

Värdefull grundutbildning för alla - oavsett idrott

Är du eller vill du bli tränare i din idrott? "Grundutbildning för tränare" är det första steget i tränarskapet och öppen för alla från 14 år - oavsett idrott! I höst ger vi utbildningen i Karlshamn, Karlskrona eller i er förening.

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en bra grund att stå på i din fortsatta tränar- och ledarroll. Utbildningen är för alla tränare och ledare oavsett idrott och om du tränar barn, ungdom eller vuxna. 

I våras valde vi att ställa in utbildningarna i Blekinge, detta på grund av coronapandemin. Nu är utbildningen tillbaka, men anpassad efter det läge som råder. Vi kör utbildningar med start både i Karlshamn 30 september och i Karlskrona den 4 november respektive 9 december (fokus Unga ledare).

Utbildningen ger en bra inblick i viktiga saker att tänka på i ditt ledarskap, i vilken roll och vilket sammanhang du befinner dig i, hur du på ett bra sätt möter och skapar goda träningsmiljöer för dina utövare. Grundutbildningen går även igenom vikten av en bred rörelserepertoar, fysiologi och träningslära som ger goda förutsättningar för dig när du ska planera och genomföra träningspass på ett bra och genomtänkt sätt. 

Fakta om Grundutbildning för tränare:

  • Utbildningen genomförs genom egna studier via webb, två fysiska träffar och en hemuppgift. 

  • Utbildningen omfattar totalt cirka 25 utbildningstimmar á 45 minuter. 

  • Kostnad: 1800 kronor. Kostnaden faktureras din förening om inget annat angivits. Utbildningen subventioneras genom Projektstöd-utbildning 1300 :-/deltagare. Subventionen kommer till föreningens angivna konto i IdrottOnline. Lunch och fika ingår i priset.

Grundutbildningens delar: 

  • Du och ditt sammanhang inom idrottsrörelsen. 

  • Du och ditt ledarskap. 

  • Du och träningen. 

  • Du och utövaren 

  • En valbar del där du får ett antal olika områden att välja på. 

Anmäl dig här till höstens utbildningar:

Karlshamn (30 september + 24 oktober)
Karlskrona (4 november + 28 november)
Karlskrona (9 december + 4 januari) - Fokus unga ledare!

 

Vill ni hellre gå Grundutbildning för tränare i er förening?

Vill ni utvecklas ett ledarteam tillsammans? Vi erbjuder Grundutbildning för tränare i er föreningsmiljö. Vi bokar upp datum efter överenskommelse. Kontakta er förenings idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge vid intresse.

Läs mer om Grundutbildning för tränare:

Grundutbildning för tränare

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus