Hem / Egna nyheter / Utbildning i Sport Fitness - för fler i rörelse!

Utbildning i Sport Fitness - för fler i rörelse!

Vill er förening bredda er verksamhet och nå nya utövare? Välkomna på en praktisk-teoretisk utbildning tillsammans med Sport Fitness, med Handboll Fitness som exempel.

- Vi kan se ett ökat intresse för olika sätt och nivåer att motionera på, där vi till viss del utmanar traditionella strukturer i föreningsidrotten. Det kan till exempel handla om att idrotta i mixade grupper eller över åldersgränserna. Handboll Fitness är ett exempel på ett kul motionskoncept som ligger nära den traditionella idrotten men som når nya målgrupper, säger idrottskonsulent Per-Henrik Linderson från RF-SISU Blekinge.

Under två utbildningstillfällen i Sölvesborgs Idrottshall får ni inspiration och verktyg till att skapa ett kul, hälsosamt och lättorganiserat träningskoncept där träningsgruppen kan bestå av både nybörjare och den erfarna. Utbildingen är en samverkan mellan RF-SISU Blekinge, H78 Sölvesborg och RF-SISU Skåne/Sport Fitness.

Både Sport Fitness och Handboll Fitness utgår från:

  • Puls-Power-Play
  • Allsidig träning
  • Flexibelt upplägg ca 60 min
  • Lättorganiserat
  • Ej platsbestämt
  • Få redskap

- Sport Fitness och Handboll Fitness utmanar de fysiska kvalitéerna hos deltagarna samtidigt som rörelseglädjen är i fokus. Under utbildningstillfällena kommer deltagarna att få både teoretiska och praktiska exempel på hur det går att skapa nya roliga motionskoncept, säger Per-Henrik.

Utbildningstillfällen:

Upplägget är detsamma vid båda tillfällena, men med variation i övningarna. Utbildningen är kostnadsfri.

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus