Hem / Egna nyheter / RF-SISU Blekinge söker Riksidrottsmötet 2023

RF-SISU Blekinge söker Riksidrottsmötet 2023

Riksidrottsmötet (RIM) är idrottsrörelsens högsta beslutande organ och arrangeras vartannat år. Mötet samlar runt 800 deltagare. I samverkan med Karlskrona kommun ansöker vi nu om värdskapet i maj 2023!

Riksidrottsmötet (RIM) är idrottsrörelsens högsta beslutande organ och arrangeras vartannat år. 1983 ägde mötet rum i Ronneby och nu, 40 år senare, söker RF-SISU Blekinge återigen värdskapet för mötet som samlar ca 800 deltagare. I samverkan med Karlskrona kommun ansöker förbundet nu om värdskapet i maj 2023!

- Vi vill varmt välkomna hela idrottsrörelsen till Blekinge och staden mitt i skärgården – Karlskrona, säger kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero.

- Tillsammans med Karlskrona kommun har vi hittat ett härligt upplägg med Brionova Arena som mittpunkt och mötesarena. Vi har självklart förhoppningar om att Riksidrottsstyrelsen också tycker detta känns spännande och vill förlägga mötet här, säger en förhoppningsfull Jeanette Andréasson Sjödin, styrelseordförande i RF-SISU Blekinge.

Förutom själva mötet har RF-SISU Blekinge tankar på att skapa en inspirerande idrottsarena centralt i Karlskrona för den lokala idrotten. Uppvisning, prova-på och mindre tävlingar skulle kunna passa in.

- Vi hoppas självklart också att ett Riksidrottsmöte i Blekinge ökar intresset och engagemanget för idrott i Blekinge. Fler och fler kommer förhoppningsvis till insikten att idrotten gör samhället starkare, säger Distriktsidrottschef Patric Nilsson.

Anm. Riksidrottsmötet 2019 arrangerades i Jönköping och nästa möte äger rum i Uppsala 28-30 maj 2021.

Kontakt

Patric Nilsson, Distriktsidrottschef
Telefon: 0708-777662
E-post: This is a mailto link

Kontakt

Patric Nilsson

Distriktsidrottschef

0708-777662

This is a mailto link

Kontakt

Sofia Swartz

Kommunikatör

0708-280142

This is a mailto link

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus