Hem / Egna nyheter / Nyheter kring LOK-stödet

Nyheter kring LOK-stödet

Många föreningars verksamhet påverkas under rådande coronapandemi. Det är dock viktigt att ni redovisar de faktiska siffrorna då ni rapporterar in vårens verksamhet. En helt ny app för LOK-registrering är också på gång!

Information från den centrala LOK-stödsgruppen:

Verksamhet som drabbats av coronaviruset

Under den rådande situationen med spridning av Coronaviruset är det många föreningars verksamhet som påverkats på olika sätt och i olika omfattning. När det gäller LOK-stöd är det viktigt att föreningen, i sin ansökan för våren 2020, anger de faktiska siffrorna grundat på den verksamhet som verkligen har ägt rum. LOK-stödsansökan ska endast innefatta de verkligen genomförda aktiviteterna och närvaron för dessa.

RF har tidigare kommunicerat att föreningarna kan räkna med ungefär lika mycket LOK-stöd som tidigare, även om man tvingats dra ner på sin verksamhet pga Coronaviruset. Exakt hur modellen för detta kommer att se ut är ännu inte klart, varför vi ber att få återkomma med mer information längre fram.

Ny app för LOK-registrering kommer snart

Det är vår ambition att innan sommaren kunna släppa vår helt nya app för LOK-registrering via mobiltelefon. Fokus ligger på att skapa ett tydligt, enkelt och lättanvänt verktyg för att registrera föreningens LOK-stödsaktiviteter. Vi återkommer med mer info så snart vi har ett exakt releasedatum.

För aktiviteter bedrivna från och med den 1 juli 2020 blir det obligatoriskt att närvaroregistrera dessa digitalt. Då den nya appen släpps kommer RF-SISU Blekinge att erbjuda träffar kring digital LOK-stödsrapportering i praktiken.

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus