Hem / Egna nyheter / Naturen som miljö för träning och tävling 21/4

Naturen som miljö för träning och tävling 21/4

Hur kan vi som förening möta det växande intresset för att träna och tävla i naturen, och använda naturen för aktiviteter i kombination med att den också får det skydd den behöver? Välkommen till inspiration och workshop 21 april.

Pandemin har bidragit till att många har fått upp ögonen för utomhusaktiviteter, och betydligt fler än tidigare rör sig och tränar ute i naturen. I år är det dessutom Friluftslivets år.Hur kan vi som förening möta det växande intresset, och använda naturen för aktiviteter i kombination med att den också får det skydd den behöver? Vad behöver vi tänka på när vi arrangerar träningar, tävlingar och andra aktiviteter i naturen? Vad gäller för skyddade områden? Varmt välkomna till inspiration, erfarenhetsutbyte och workshop!

Onsdagen den 21 april, 18.00-20.00
Digitalt via Teams
Anmälan sker här

Program

Inspirationspass:

  • Daniel Ottosson, friluftssamordnare på Länsstyrelsen Blekinge och samordnare för offentliga miljöer i Olofströms kommun.
    Daniel berättar mer om Friluftslivets år, och vad ni som förening behöver tänka på vid arrangemang i naturen. Han delar också med sig av erfarenheter från den riktade satsning på friluftsliv i Olofströms kommun, vilken ledde till att kommunen utsågs till Årets friluftskommun 2019.
  • Ronald Haagensen, ledare Karlshamns SK Swimrun.
    Ronald berättar om hur Karlshamns Simklubb genom flera verksamhetsben och med naturen som arena når utövare i alla åldrar. Under våren invigs den unika swimrunbanani Långasjönäs. Ett initiativ från föreningen och den första i sitt slag i Sverige?
  • Ronja Lundbergs, samordnare "Idrott för äldre" RF-SISU Blekinge
    Ronja berättar om den riktade satsningen kring "Idrott för äldre", där Blekinge är ett av sex pilotdistrikt, och möjligheten att söka utvecklingsstöd för era aktivitetsidéer om de har målgruppen äldre.

Erfarenhetsutbyte och idéer i grupper
Hur kan vi anpassat arrangera för att möta det växande intresset, och samtidigt använda naturen varsamt? Vad kan vi inspireras av från andra? Vad behöver vi ta hänsyn till? Vad är utmanande?


Summering och avslutning

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus