Hem / Egna nyheter / Monika är ny idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge

Monika är ny idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge

Monika Berggren kommer att vikariera som idrottskonsulent när Madde Augustsson går på föräldraledighet. Läs mer om Monika och vad hon ser fram emot att tillföra idrotten i Blekinge!

Monika är född och uppvuxen i Ljungby i Småland. Hon har tagit vägarna om Halmstad, Aberdeen och Stockholm innan flytten gick ner till Karlshamn. Här bor hon tillsammans med sin man och son i deras nybyggda hus, nära naturen och närmare släkt och vänner.

När Monika fick syn på tjänsten som idrottskonsulent kände hon att beskrivningen träffade henne och hon blev sugen på en karriärsväng:
- Jag har alltid varit väldigt driven som person och har hunnit med en hel del karriärmässigt, berättar Monika. Allt ifrån att driva egen klädbutik, jobba som key Account Manager för ett stort modevarumärke till att ha varit bosatt i Skottland där jag jobbade inom hotell- och restaurangbranschen på en stor golfanläggning. Min utbildning i grunden är idrottpsykologi men jag har även kompletterat med en ledarskapsutbildning. Jag har spelat volleyboll och simmat men sedan 10 år tillbaka håller jag mig till golf och tränar också mer än gärna crossfit.

Med en blandad arbetslivserfarenhet ser Monika fram emot att bidra med sina olika erfarenheter och perspektiv in i RF-SISU Blekinge och som resurs för idrottsrörelsen i Blekinge:
- Jag ser fram emot att få lära känna fantastiska människor som brinner för idrott. Att tillsammans med föreningarna få påverka, utveckla och bidra till idrottens utveckling. Då jag har en bred erfarenhet från näringslivet och en akademisk bakgrund inom idrottspsykologi hoppas jag kunna bidra med en spännande kombination. Jag sätter gärna andra i första hand och bryr mig om de som är runt om kring mig så förhoppningsvis bidrar jag med lite glädje. 

I sin roll som idrottskonsulent kommer Monika att ansvara för ett 25-tal olika föreningar inom golf, racketsport och dans. Hon har under sina första veckor arbetat parallellt med Madde Augustsson som nu går hem på föräldraledighet:
- Mina första veckor har varit inspirerande och lärorika med mycket information, säger Monika. Jag har fått ett enormt varmt mottagande av kollegor och föreningar jag ska jobba tillsammans med. Jag har fått en bra och strukturerad introduktion där jag även har fått träffa en del kollegor som är experter inom vissa områden för att få en klar bild av hur brett en idrottskonsulent jobbar. Mycket fokus har legat på föreningarna jag ska ha konsulentansvar för. Vi har gått igenom mycket kring föreningslära och hur en förening är uppbyggd. Vi har även pratat mycket om hur vi på bästa sätt kan stötta föreningarna från det läge de befinner sig i idag, utifrån de olika metoderna vi har möjlighet att använda och ta hjälp av.

Varmt välkommen till RF-SISU Blekinge, Monika!

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus