Hem / Egna nyheter / Möjlighet för förening att söka evenemangsstöd

Möjlighet för förening att söka evenemangsstöd

Har din förening tvingats ställa in, eller i stor utsträckning begränsa, större arrangemang på grund av coronarestriktionerna? Perioden för att ansöka om regeringens evenemangsstöd har förlängts till 14 februari 2022.

Föreningen/förbundet ansöker om stödet om evenemanget inte kan genomföras eller måste begränsas i stor utsträckning till följd av restriktioner med anledning av spridningen av covid-19.

Stödet uppgår till 70 procent av de kostnader som inte täcks av intäkter eller andra stöd. Maxbeloppet är 17,5 miljoner kronor.

Regler i korthet

  • Motsvarande evenemang arrangerades 2019 eller att företaget (alt föreningen) brukar arrangera liknande evenemang.
  • Evenemanget skulle ha genomförts mellan den 1 juni och den 31 december 2021. Regeringen har även föreslagit att öppna ansöka om evenemangsstöd för evenemang som ska genomföras under perioden januari-mars 2022.
  • Evenemanget ska rikta sig till minst 250 deltagare.
  • Evenemanget har annonserats eller beslutats i en plan för företags (alt förenings) verksamhet.
  • Om evenemanget ställs in eller begränsas i väsentlig utsträckning ska det bero på föreskrifter som meddelats med stöd av den nya pandemilagen. Föreskrifterna ska gälla när företaget (alt föreningen) beslutar sig för att ställa in eller begränsa evenemanget.
  • Beslutet att ställa in evenemanget ska ha annonserats eller dokumenterats på något sätt.

Stödet omfattar inte evenemang som ingår i idrottsrörelsens ordinarie tränings- eller tävlingsverksamhet, såsom seriespel eller motsvarande matcher och tävlingar. Däremot kan motionslopp, ungdomscuper och liknande vara evenemang som du kan söka stöd för.

Har ni redan fått RF:s kompensationsstöd?

Har er förening sökt, och fått, RF:s kompensationsstöd för inställda evenemang under perioden juni-oktober 2021 kan ni ändå söka detta evenemangsstöd. Ni behöver dock redovisa kompensationsstödet som en intäkt i er ansökan om evenemangsstöd.

Mer information

Mer information och ansökan hos Skatteverket, dit vi även hänvisar eventuella frågor. 
Evenemangsstöd 2021

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus