Hem / Egna nyheter / Lediga tjänster hos RF-SISU Blekinge

Lediga tjänster hos RF-SISU Blekinge

Just nu söker vi ny distriktsidrottschef och en ny idrottskonsulent.

Distriktsidrottschef

Vi söker nu en distriktsidrottschef till vår arbetsplats på RF-SISU Blekinge. Rekrytering och kontakt sker via rekryteringsbolaget Jefferson Wells.

Arbetsbeskrivning

I din roll som distriktsidrottschef är du underställd en av fyra centrala verksamhetsområdeschefer, som i sin tur är underställd generalsekreteraren för RF och SISU. I strategiska och operativa frågor arbetar du nära styrelsen för RF-SISU Blekinge. Du kommer att ha personalansvar för ca 26 medarbetare, vilket inkluderar tre verksamhetschefer samt idrottskonsulenter, administrativ/ekonomiansvarig och övriga interna stödfunktioner. Du är den som stöttar, coachar och skapar goda förutsättningar och ett bra klimat, för att dina medarbetare skall kunna göra ett så gott arbete som möjligt.

Inom ditt ansvarområde ligger också verksamhets-, budget/resultat- och arbetsmiljöansvar. Det innebär att exempelvis ta fram och verkställa verksamhetsplanen, strukturera arbetet och att utveckla organisationen tillsammans med ledningsgrupp och styrelse. Du, i samarbete med medarbetarna, säkerställer RF-SISU Blekinges uppdrag att stödja, företräda, utveckla, bilda och utbilda idrottsrörelsen i distriktet.

Din roll innebär också att tillsammans med styrelsen vara nätverksbyggande och bedriva intressepolitiskt arbete gentemot politiker och tjänstepersoner inom Regionen och kommunerna samt länets riksdagsledamöter, länsstyrelsen, näringslivet med flera.

Vem är du?

Vi söker dig som har utbildning från högskola/universitet, gärna med inriktning mot idrott, samhälle, ekonomi/marknad eller arbetserfarenhet enligt motsvarande och goda kunskaper i engelska såväl i tal som i skrift. Du har dokumenterad erfarenhet av formellt personalansvar, gärna från medelstora organisationer och är beredd att ta dig an en organisation som blandar linje- och matrisledning. Vi ser det som en fördel om du har erfarenheter av att leda en medlemsdriven/ideell organisation och om du har god förståelse för folkrörelse och folkbildning. Särskilt meriterande är förstås om denna erfarenhet kommer från idrottsrörelsen.

Som person och ledare är du självständig, trygg och har förmåga att skapa struktur och arbetsglädje. Kreativ, kommunikativ och representativ är andra egenskaper som passar väl in på dig.

En del av ditt arbete sker på kvällar och helger i och med att du ofta möter ideellt arbetande idrottsledare. Du kommer också att resa en hel del inom landet och inom vårt distrikt. Du behöver B-körkort i tjänsten. Vi ställer stor vikt vid att du bor i länet.

Tjänsten innebär en tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning.

Kontakt och ansökan

Du ansöker via experis.se där du laddar upp CV och personligt brev, gärna i pdf-format. Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carina Berg, Jefferson Wells 0455-302773 alt. This is a mailto link

Sök gärna så snart som möjligt då vi kan komma att kalla till intervju innan ansökningstidens slut.

Sista ansökningsdag är 2021-05-03.

Idrottskonsulent

RF-SISU Blekinge söker en idrottskonsulent. Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning. Vårt huvuduppdrag är att utbilda, bilda, utveckla, leda, stödja och företräda idrotten i länet. I denna roll som idrottskonsulent har du ansvar för 30-talet föreningar och varierande idrotter, varav en stor del är fotbollsföreningar.

Arbetsuppgifter

En stor del av arbetet är uppsökande där du möter idrotten i utbildnings- och utvecklingsfrågor runt om i Blekinge för att analysera, planera och starta upp utbildningsverksamhet. Du kommer samverka med såväl organisationsledare (t ex styrelsen, funktionärer) som aktivitetsledare (tränare och instruktörer), men även aktiva utövare. Du tar också aktiv del i RF-SISU Blekinges övriga utvecklingsarbete med idrottsföreningar och specialidrottsförbund. Din arbetsmiljö växlar mellan klubbstugan, utbildningslokalen, idrottsplatsen och kontoret. Tjänsten erbjuder ett intressant och varierande arbete med stor flexibilitet under eget ansvar. Kvälls- och helgarbetet är relativt omfattande.

Tjänsten utgår från vårt kontor i Karlskrona eller Karlshamn men förutsätter resor i distriktet, vilket innebär att du behöver ha körkort och tillgång till egen bil.

Profil

Vi söker dig som har

  • Drivet, förmågan och viljan att ha en betydande roll i idrottens utveckling 
  • För tjänsten relevant utbildning och erfarenhet
  • God kännedom och förståelse för föreningslivets utmaningar och möjligheter
  • Pedagogisk förmåga och social kompetens
  • Lätt att samarbeta internt och externt
  • Förmåga att planera och genomföra arbetet självständigt och i samverkan med andra
  • Bra på att uttrycka dig i tal och skrift
  • Energi, glädje och framåtanda

Fakta om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning. Tillträde sker snarast efter överenskommelse.

Information och ansökan

Om du har frågor är du välkommen att kontakta: 

  • Magnus Olsson, Verksamhetschef This is a mailto link Tel. 0708-28 01 43
  • Martin Eliasson, Personalrepresentant This is a mailto link Tel. 0708-54 44 58

Passar du in på ovanstående profil, tveka inte att söka redan idag! Glöm inte att motivera så utförligt som möjligt varför just du är lämplig för denna tjänst. Sista ansökningsdag är söndagen den 25/4 2021.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg Workbuster: Ansökan sker här

På vår arbetsplats strävar vi efter en jämn könsfördelning och mångfald och vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus