Hem / Egna nyheter / Kompensationsstöd för andra halvåret 2020

Kompensationsstöd för andra halvåret 2020

Inom kort kommer idrottsföreningar kunna ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen andra halvåret (kvartal 3 och 4) av 2020. RF-SISU Blekinge erbjuder digitala informationsträffar som stöd i er ansökan.

Det kommer bli två ansökningsomgångar:

  • Ansökan om stöd för kvartal 3 (juli, augusti, september) öppnar i mitten av oktober.
  • Ansökan om stöd för kvartal 4 (oktober, november, december) öppnar i januari.

För att underlätta för föreningarna kommer RF-SISU Blekinge ha digitala informationsstunder då vi presenterar hur ansökan går till. Presentationen efterföljs av tid för frågor och funderingar.

Genomgången kommer ske via Microsoft Teams och du ansluter till den genomgång som passar bäst tidsmässigt.

Självklart finns vi här som stöd för frågor och funderingar under hela ansökningsperioden så tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi er! 

Datum och tider för genomgång

Måndag 12/10 kl 12.00-13.00
Föranmäl dig gärna till mötet här

Söndag 18/10 kl 19.00-20.00
Föranmäl dig gärna till mötet här

Tisdag 20/10 kl 18.00-19.00
Föranmäl dig gärna till mötet här

Om kompensationsstödet hösten 2020

Syftet med stödet att ge idrottsföreningar förutsättningar att överleva och fortsatt kunna bedriva idrottsverksamhet och evenemang.

Precis som vid vårens ansökan kommer det vara centralt för ansökan att föreningar kan lämna in verifierbara underlag såsom årsredovisningar, verksamhetsberättelser och resultatrapporter. Det kommer också vara viktigt att föreningarna kan redogöra för eventuella kostnadsbesparingar som skett, och eventuella andra statliga eller kommunala bidrag (för coronakrisen) som föreningen tagit emot under perioden.

Se instruktionsfilm: Ansökan steg för steg

Vissa föreningar kommer att ansöka via sitt specialidrottsförbund (SF). SF ansöker om utpekade verksamheter och evenemang för sina föreningar. Däribland de högsta serierna i lagidrotter, större cuper och turneringar, exempelvis Gothia Cup och motionsevenemang som Cykelvasan och Lidingöloppet. En lista över utpekade verksamheter kommer att presenteras innan ansökningsperioden startar. Respektive SF kommer också kontakta de idrottsföreningar det gäller. Preliminär lista över de evenemang och verksamheter som SF ansöker om

Respektive SF kommer också kontakta de idrottsföreningar det gäller.

Regelverk för kompensationsstödet

Regelverk för kompensationsstödet till föreningar hösten 2020

Riktlinjer för kompensationsstödet. I riktlinjerna beskrivs bland annat vad föreningen kan söka stöd för och inte, och vad föreningen måste redovisa i samband med ansökan.

Ansökan 

Idrottsföreningar ansöker om kompensationsstöd inloggade i IdrottOnline under fliken Idrottsmedel. Den ansökningsomgång som gäller nu är ansökningsomgång 1 mellan 15 oktober till 26 oktober kl. 12.00

Behöriga att ansöka är de i IdrottOnline angivna rollerna Ordförande, Kassör och Idrottsmedel firmatecknare. 

Vid frågor kontakta This is a mailto link

Här hittar du RF:s infosida om kompentationsstödet till idrottsföreningar.

 

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus