Hem / Egna nyheter / Inget ersättningsläger i vinter

Inget ersättningsläger i vinter

I samband med att årets idrottsläger i Hällevik ställdes in, undersökte RF-SISU Blekinge möjligheterna att istället arrangera ett större idrottsläger efter nyår. Med anledning av pandemins utveckling har vi dock tagit beslut att inte genomföra detta.

I dialog med anmälda idrotter togs i våras beslutet att ställa in sommarens idrottsläger i Hällevik. Ett önskemål från flera förbundsrepresentanter var att se över möjligheterna att, om läget tillät, istället arrangera ett ersättningsläger någonstans i Blekinge under jullovet. Lägeransvarig Nanne Olsson har sedan dess jobbat aktivt för att hitta en lägerplats och tittat på hur lägret skulle kunna coronaanpassas.

Nu har dock RF-SISU Blekinge tagit beslutet att ställa in planerna på ett gemensamt idrottsläger i vinter:

- Då pandemin nu tagit en vändning kontaktade vi smittskyddsenheten vid Region Blekinge. Efter en lång genomgång och rådgivning av smittskyddsläkare Bengt Wittesjö så bestämde vi på RF-SISU Blekinge att dessvärre avbryta detta försök att paketera ett vinterläger för idrottsblekinge, säger lägeransvarig Nanne Olsson.

RF-SISU Blekinge kommer omgående att istället påbörja planeringen för nästa sommars idrottsläger i Hällevik, som vi planerar att genomföra tillsammans med deltagande idrotter 9-13 augusti 2021.

Stöd för att anpassa verksamhet under coronakrisen

Smittskyddsenheten är dock tydliga med att idrott och rörelse är viktigt både för den fysiska och psykiska hälsan, och uppmuntrar föreningslivets sätt att ställa om och anpassa sina egna aktiviteter.

Vi vill gärna tipsa er förening om möjligheten att söka och få stöd för att anpassa verksamhet under coronakrisen. Det kan handla om:

  • Att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning för de som vanligtvis inte gör det
  • Genomföra annorlunda idrottsverksamhet (ex. digital)
  • Täcka kostnader för ändrat anläggningsbehov på grund av att kommuner stänger ner anläggningar

Läs mer om Projektstöd här

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus