Hem / Egna nyheter / Idrottslägret i Hällevik 2020 är inställt

Idrottslägret i Hällevik 2020 är inställt

Utifrån rådande läge och i samråd med de anmälda idrotterna har RF-SISU Blekinge nu tagit beslutet att ställa in 2020 års idrottsläger i Hällevik.

Sedan 1956 har Blekinge Idrottsförbund arrangerat Idrottsläger i Hällevik. Vi såg fram emot att i år för första gången arrangera lägret som RF-SISU Blekinge. I samråd med de anmälda idrotterna har vi dock tagit beslutet att ställa in 2020 års läger.

- Vi har vridit och vänt på perspektiven men som läget ser ut i Blekinge, Sverige och världen ser vi tyvärr ingen möjlighet att arrangera ett Idrottsläger i Hällevik i sommar utifrån de värdena som gör Hällevikslägret unikt, säger Sofia Swartz i lägerledningen. Vi vill kunna arrangera utifrån den stora gemenskap över idrottsgränserna som de deltagande ungdomarna och ledarna så väl uppskattar. Den möjligheten ser vi inte idag.

Tillsammans med de anmälda idrotterna har vi på RF-SISU Blekinge gjort en nulägesanalys där vi fångat in synpunkter. Vi har också tittat på lägret utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna råd samt risk- och konsekvensanalys. Mot bakgrund av dessa diskussioner togs ett samstämmigt beslut om att ställa in augustilägret i Hällevik.

- Det är självklart mycket tråkigt att ta beslutet att ställa in årets läger, men samtidigt oundvikligt, säger distriktsidrottschef Patric Nilsson. Vi ser fram emot att återkomma till Hällevik 2021 istället.

Det fanns i beslutet en stor samsyn mellan representanterna från de olika specialidrotterna att idrottslägret i Hällevik kommer att vara lika saknat denna sommaren som efterlängtat nästkommande sommar. Det uttrycktes också önskemål om att, om omständigheterna tillåter, kunna arrangera ett gemensamt vinterläger istället. RF-SISU Blekinge kommer framöver att undersöka möjligheterna till att samordna ett idrottsövergripande vinterläger någonstans i Blekinge.

Kontakt

Patric Nilsson

Distriktsidrottschef

0708-777662

This is a mailto link

Kontakt

Sofia Swartz

Kommunikatör

0708-280142

This is a mailto link

Kontakt

Nanne Olsson

Idrottskonsulent

Sakkunnig fysisk träning

Lägerverksamhet

0708-108250

This is a mailto link

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus