Hem / Egna nyheter / Förstärk sommarens idrottsskolor

Förstärk sommarens idrottsskolor

RF-SISU Blekinge erbjuder två olika kostnadsfria inspirationspaket till er som arrangerar idrottsskola i sommar. Paketen innehåller roliga övningar, lekar och material som kan skapa glädje och stärka gemenskap.

Inspirationspaketen innehåller aktiviteter som enkelt kan hållas av era ledare, för att kunna alternera med för att skapa omväxling och skifta fokus. För båda paketen väljer ni själva vilka lekar/övningar som passar er idrottsskola.

1. Lek med rörelseförståelse

Ett paket med olika lekar och övningar som lockar fler att vilja delta, utmana och ha roligt tillsammans. Genom leken utvecklas deltagarnas rörelseförståelse. Paketet innehåller förslag för olika åldersgrupper och med olika intensitet, där en del övningar är mer teoretiska. Ni som är aktivitetsledare får också ett diskussionsmaterial där ni kan reflektera över det som händer i leken.

Paketet är framtaget av våra rörelsecoacher inom ”Rörelsesatsning i skolan Blekinge” som också ger basinfotill era ledare vid en digital träff inför idrottsskolan, måndagen den 8 juni kl 18.00-18.45. Detta tillfälle spelas också in, om ni hellre vill ta del av introduktionen på egen hand i er föreningsmiljö.

2. Bra bränsle för bra aktivitet

Hur kan bra mat och dryck ge ork och glädje i våra deltagares idrottande? Vad är bra mat och hur kan maten spela roll?

Dietist Emma Martner har tagit fram ett inspirationspaket som består av praktiskt material med färdiga övningar, lekar och tipsrunda som enkelt kan integreras av era ledare i idrottsskolan. Vid en digital träff inför idrottsskolan ger Emma basinfo till era idrottsskoleledare, måndagen den 8 juni kl 19.00-19.45. Detta tillfälle spelas också in, om ni hellre vill ta del av introduktionen på egen hand i er föreningsmiljö.

Nyfiken och vill veta mer?

Vill er förening använda något av inspirationspaketen i er idrottsskola? Kontakta er idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge.

Bidrag för att anpassa sommarens idrottsskolor

Missa heller inte möjligheten att söka bidrag för att anpassa sommarens idrottsskolor utifrån rådande förutsättningar.

Så här söker din förening bidrag för att anpassa sommarens idrottsskolor

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus