Hem / Egna nyheter / Föreningserbjudande: Workshop om att skapa ett aktivt jämställdhetsarbete

Föreningserbjudande: Workshop om att skapa ett aktivt jämställdhetsarbete

Tycker du det är viktigt med jämställdhet inom idrott? Tycker du jämställdhetsfrågan i relation till idrott verkar komplex och svår? RF-SISU Blekinge erbjuder din förening att ta del av en workshop för ett aktivt jämställdhetsarbete i din förening.

Vill ni kunna säga att ni jobbar aktivt med jämställdhet i din förening? Tycker ni att styrelsemedlemmarna i er förening åtminstone borde gå på en workshop om jämställdhet? Känner du dig vilsen i vad just du kan göra?

Under pandemin har idrottsrörelsen i Blekinge tappat mest i landet. Vi känner stark oro för de barn, unga och vuxna som riskera att inte hitta tillbaka till idrotten och föreningarnas gemenskap. Utan ett livaktigt föreningsliv blir Blekinge fattigt. Tillsammans behöver vi kraftsamla för att återstarta idrotten i länet.

Nu har din förening chansen att visa era medlemmar vart ni står jämställdhetsfrågan! Genom denna workshop kan ni ta avstamp och börja jobba aktivt med jämställdhet i er förening.

Om workshopen

Under workshopen kommer en del av fokuset att ligga på varför vi behöver jobba med jämställdhet och varför jämställdhet är viktigt för just din förening. Workshopen mynnar ut i ett antal konkreta handlingar som ni kan ta med hem och jobba med i föreningen.

imageeawjc.png

Workshopen leds av Johanna Wilhelmsson. Johanna är en av deltagarna i Eldsjäl 2.0, ett projekt för unga ledare drivet av Folkspel och Riksidrottsförbundet. Där leder Johanna ett jämställdhetsprojekt för att hjälpa idrottsföreningar att starta upp ett aktivt jämställdhetsarbete.

Bokning

Ni genomför workshopen i er förening någon gång mellan vecka 24-30.
Boka in workshopen via er förenings idrottskonsulent.

Kostnad: 2000kr/förening. Detta subventioneras helt via RF-SISU projektstöd. För mer info om projektstöd, ta kontakt med er idrottskonsulent.

Vid frågor

Martin Eliasson, RF-SISU Blekinge
Telefon: 0708-544458
E-post: This is a mailto link

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus