Hem / Egna nyheter / Evelina är ny idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge

Evelina är ny idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge

Efter några år med studier och idrottande i USA, och på andra håll i Sverige, har Evelina Kihlbert landat in i Blekinge och Karlskrona igen. Med värdefulla erfarenheter och perspektiv i bagaget är hon ny idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge.

Idrotten har varit en följeslagare och ett sammanhang för Evelina ända sedan barnsben. Hon har testat många idrotter såsom simning, friidrott, segling, gymnastik och ridning – men det var i fotbollen hon hittade sin passion. Evelina är uppvuxen i en väldigt idrottsaktiv familj där alla idrotter har varit välkomna och engagemanget runt föreningslivet har varit väldigt stort:

- Mina föräldrar har alltid valt att vara väldigt aktiva i de idrotter och föreningar jag och mina syskon deltagit i. Det väckte också ett intresse hos mig som tonåring att engagera mig och jag satt som ordförande i Rosenholms Ridklubbs styrelse under flera ungdomsår, berättar Evelina. Idrottsrörelsen bidrar inte bara till en sund samhällsutveckling utan också till så mycket glädje och gemenskap för så många barn och aktiva. Idrotten skapar en samhörighet, ett hem för alla och där alla är välkomna.

Idrott och studier har lett Evelina till flera olika städer både i Sverige och utomlands. Som 16-åring flyttade hon till Kristianstad och gick på NIU fotbollsgymnasium och fick spela i flickallsvenskan med Kristianstad DFF. Direkt efter studenten gick flyttlasset till USA och college på fotbollsstipendium. Efter studier i USA och senare även i Lund har Evelina en kandidatexamen inom business management och en magisterexamen i International Marketing och Brand Management. Väl tillbaka i Karlskrona igen är hon nu redo för nya utmaningar som idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge.

Evelina kommer främst att jobba med fotbollsföreningar, men även med andra idrottsföreningar i Blekinge. Hennes främsta uppgift blir att på bästa sätt stötta föreningarna utifrån deras behov, jobba med föreningsutveckling samt planera, starta och genomföra utbildningsverksamhet i och tillsammans med föreningarna. Ett uppdrag hon är mycket förväntansfull inför:

- Jag ser otroligt mycket fram emot att få lära känna nya kollegor men också att få träffa och lära känna nya människor som brinner för idrott. Att kunna få påverka och bidra till en förbättring inom föreningslivet och idrotten ska även det bli fantastiskt roligt. Här tror jag att jag kommer ha nytta av mina år som ungdomsaktiv i Rosenholms Ridklubb men jag hoppas också att min unga ålder kan bidra med en härlig energi och ett nytänk på idéer. För övrigt hoppas jag att jag kommer tillföra med mina erfarenheter som aktiv i så många idrotter, lag och föreningar både i Sverige och utomlands, säger Evelina.

Första veckan på RF-SISU Blekinge har inneburit en rivstart med mycket ny information och möten med de nya kollegorna:
- Vi har främst fokuserat kring de föreningarna jag ska vara en hjälpande hand till men samtidigt har ingen dag varit den andra lik. Jag har både fått hinna träffa många nya kollegor på kontoret, jobba hemifrån med föreningslära samt fått hänga med kollegor ut och träffa föreningar vilket har varit väldigt givande och inspirerande att få träffa människor ute i föreningslivet, berättar Evelina.

Även om Evelina bott, idrottat och studerat på flera andra platser har hon ett smultronställe i Blekinge som hon alltid återkommer till.
- På sommarkvällarna brukar vi alltid ta ett kvällsbad med familjen och familjens storsimmare, hunden Eddie, i Emmahultasjön. Sjön ligger strax utanför Nättraby och omringad av natur och kor som går och betar i hagen. Det är alltid så tyst och fridfullt där och sjön bjuder alltid på någon extra grad i vattnet att det blivit ett favoritställe på senaste åren.

Varmt välkommen till RF-SISU Blekinge, Evelina!

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus