Hem / Egna nyheter / Den nya motionsformen som blev ett måste efter premiären

Den nya motionsformen som blev ett måste efter premiären

En nyfikenhet på nya motionsformer, en vilja att nå nya målgrupper och en framgångsrik kommunikation ledde till succé för premiärpasset av Handbollsfitness i Mörrums Handboll.

Tankarna om att testa intresset för handbollsfitness hade funnits ett tag hos Anders Hjörring och andra ledare i Mörrums Handboll. De hade intresserat följt utvecklingen av träningsformen som är en form av gruppträning i stationsform som varvar perspektiven Power, Puls och Play. En träningsform som fokuserar på rörelseglädje, där inga förkunskaper krävs och som har visat sig nå nya utövare. Handbollsfitness fanns ännu inte som träningsform i Blekinge, och Mörrums Handboll ville gärna vara först. "I Mörrums Handboll vill vi hela tiden utveckla verksamheten och erbjuda aktiviteter för fler. Vi vill förmedla det som vi växte upp med, och utveckla det med dagens förutsättningar. Det ska vara gött att komma till Mörrum, och kännas öppet och inkluderande. Att vi är en förening för alla.", säger Anders.

När tiden var mogen gick det snabbt från tanke till handling. Vid ett möte nyligen med föreningens RF-SISU-konsulent Per-Henrik lades en strategi upp för hur de skulle kunna komma igång. Ledare engagerades, upplägg togs fram, hall bokades och marknadsföring gjordes. Mörrums Handboll jobbar brett och inkluderande även på sociala medier och ledarna märkte redan inför passet att intresset för handbollsfitness fanns.

Första passet blev en succé. Ledarna samlade ett 10-tal deltagare i cafeterian innan passet för att gå igenom upplägg och tankar. Innan genomgången var slut hade ytterligare ett 20-tal deltagare dykt upp och i skaran fanns allt ifrån tidigare handbollsspelare, motionssugna föräldrar och nyfikna ungdomar. Den stora tillströmningen gjorde att ledarna snabbt fick lägga in några stationer till i upplägget. Alla deltar efter sin egen förmåga och hittar sina utmaningar med pepp och stöd från ledare och de andra deltagarna.

När vi pratas vid dagen efter premiärpasset är den närmast euforiska känslan kvar, såväl hos ledarna som hos deltagare som uttrycker sin uppskattning på sociala medier. Tankarna är redan framåt: "Torsdagarna framöver bokade". Även ledarna blickar framåt efter första passet. Upplägget kommer att dokumenteras utifrån olika varianter för att kunna skala upp och ner utifrån antalet deltagare, och för att fler ska kunna gå in och leda. På sikt ser man också att deltagarna själva kan gå in och hjälpas åt att sköta vissa moment. När våren och värmen kommer finns möjligheten att flytta ut, anpassa upplägget och köra handbollsfitness på beachplanen.

"Idrotten kan alltid hitta nya möjligheter att hålla igång folk och skapa gemenskap. Våga testa!", är Anders Hjörrings medskick till andra föreningar.

Vill er förening också bredda er verksamhet med nya motionsaktiviteter? Den 11 och 26 februari arrangerar RF-SISU Blekinge i samverkan med H78 och RF-SISU Skåne två inspirations- och utbildningsträffar kring "Sport fitness" i Sölvesborg. Mer information och möjlighet till anmälan kommer inom kort!

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus