Hem / Egna nyheter / Vinnarna Idrottsgalan 2020

Idrottsgalan 2020

Under Idrottsgalan i Blekinge 2020 hyllades aktiva, ledare, arrangörer och kommuner. Här hittar du alla vinnarna!

Årets Eldsjäl

Maria Persson, FK Karlskrona, HIF Karlskrona m flera
Denna sanna eldsjäl är en ”fotbollsnörd” men gillar all idrott och ställer alltid upp………och i flera föreningar! Hon sliter vid alla arrangemang, säljer lotter, ordnar sociala aktiviteter och har värdskapet som främsta trumfkort! Maria Persson är Årets Eldsjäl i Blekinge 2019!

Årets Manlige Idrottare

Max Watson, Mjällby AIF
Utan fond - ingen sås. Utan grund - inget hus. Utan trygghet - ingen framgång. Det här är mannen som ratades i Småland, värvades till Blekinge och blev försvarskung på Listerlandet. Blicken, vinnarskallen och inställningen spred ett lugn som lyfte laget till nya höjder. Max Watson är årets manlige idrottare i Blekinge 2019

Årets Ungdomsförening             

IFK Karlshamn
Denna blåvita förening mitt i Blekinge har uppvisat en bred och sund verksamhet för barn och ungdomar under flera år. Genom glädje på och utanför planen har de engagerade ledarna skapat en riktigt familjär kamratförening med en tjejverksamhet som imponerar särskilt. Årets ungdomsförening i Blekinge 2019 är IFK Karlshamn!

Årets Ungdomsledare

Pär Karlsson, Blekinge Skyttesportförbund & Karlshamns Ungdomspistolskytteklubb
Säg ungdomsskytte och säg Blekinge – då hamnar tanken lätt hos en engagerad ledare från Karlshamn!  Denne sociale ledare utvecklar ungdomar såväl i föreningen som förbundet och numera även inom ytterligare en idrott – segling. Pär Karlsson är årets ungdomsledare i Blekinge 2019.

Årets Idrottskommun

Karlshamn
Mitt i länet finns en kommun med en nyfiken och intresserad kommunledning som snart har ett idrottspolitiskt program på plats.  Kommunen investerar i idrottsmiljöer av olika slag och är en bra samverkanspart till RF-SISU Blekinge. Dessutom finns här den bästa spontanidrottsplatsen i Blekinge! Karlshamn är Årets Idrottskommun i Blekinge!

Årets Idrottsledare                     

Conny Olausson, Karlskrona HK
Ishockeyverksamheten för damer har vuxit rejält på några få ställen i landet. Blekinge är ett av dem och spindeln i nätet är en man som brinner för att skapa förutsättningar för tjejer att utvecklas. Årets Idrottsledare i Blekinge 2019 är Conny Olausson!

Årets Kvinnliga Idrottare

Jennifer Svensson, Ronneby Ryttarförening
Tillsammans med Sibelius skapade hon en skön symfoni, lyfte mot oanade höjder och tog steget in på de riktigt stora arenorna. Samarbete, lyhördhet, fingertoppskänsla och fokus. Ingredienserna till framgång fanns där, förädlades och blommade ut. Jennifer "Ninni" Svensson är årets kvinnliga idrottare i Blekinge 2019.

Årets Idrottsevenemang 

VM-kvalet i handboll Sverige-Slovakien 1 juni
En fantastisk gulblå inramning i en helt ny arena. Ett fantastiskt värdskap med mycket nöjda spelare, ledare och publik. Och….. en svensk storseger! Sverige-Slovakien i handboll är Årets Idrottsevenemang i Blekinge 2019. Priset går till arrangörerna HIF Karlskrona och Svenska Handbollsförbundet.

Årets Lag

Mjällby AIF
Som en boll. Som en boll kommer föreningen och laget alltid tillbaka. Att det ska vara en omöjlighet i kamp med storfinansen och storstadslagen struntar de fullkomligt i.
2020 kommer väg 123 återigen att korkas igen, fylld av fotbollsälskare från hela landet. Mjällby AIF har gjort det igen. Mjällby AIF är tillbaka i landets högsta fotbollsliga.
Mjällby AIF är årets lag i Blekinge 2019. 

Sydöstrans Guldmedalj

Mjällby AIF

BLT:s Komet

Jenna Bengtsson, Asarums IF

Region Blekinges Idrottspris

Philippa Magnusson, Rid- och Körsällskapet Sporren

Bilder

Här hittar du mingelbilder från kvällen.
Fotografer: Johan och Rolf Trulsson.

Övrigt

Konferencier var Marika Carlsson.

John Lundvik, Hanna Ferm och Morgan Färm underhöll under kvällen.

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus