Hem / Egna nyheter / Hilma och Erik tilldelas Fredins utbildningsstipendium

Hilma och Erik tilldelas Fredins utbildningsstipendium

I samband med RF-SISU Blekinges distriktsstämma offentliggjordes att Fredins utbildningsstipendium tilldelas unga ledarna Hilma Larsson, Sölvesborgsgymnasterna, och Erik Hansson, Karlskrona SOK.

Fredins utbildningsstipendium delas ut årligen till två unga blekingska ledare, som uppmuntran till fortsatt ledargärning inom idrotten.

I år kunde vår hedersordförande Inge Fredin tyvärr inte dela ut stipendiet på plats, men skickade en videohälsning till stipendiaterna.

Hilma och Erik tilldelas 2000 kronor vardera som kan användas till ledarutbildning inom idrotten.

Hilma Larsson, Sölvesborgsgymnasterna

Hilma (19 år) har varit aktiv i Sölvesborgsgymnasterna sedan hon var bara några år gammal. Hon blev tidigt hjälpledare och har under många år visar på stort engagemang i föreningen. Hon är den som idag planerar och organiserar våra grupper, fixar så att vi erbjuder sommarlovsaktiviteter, är med och bokar upp ledaraktiviteter för att stärka sammanhållningen bland ledare och styrelse. Hon håller även i internutbildningar och mycket mycket mer. Hon är kort och gott en riktig stjärna.

Erik Hansson, Karlskrona SOK

Erik (19 år) ägnar stor del av sin fritid åt arbete med barn och ungdomar i Karlskrona SOK. Erik ingår i ungdomskommittén och är mycket uppskattad och ansvarsfull ledare på föreningens träningar, tävlingar, läger och sommarskolor. Han är en ledare både i orientering och skidor och fortbildar sig gärna inom områden idrott, friluftsliv och ledarskap. Han är bra på att få barn och ungdomar att engagera sig och framför allt att umgås med varandra. Eriks tid och engagemang är mycket betydelsefull i Karlskrona SOK:s verksamhet. Erik är ung ledare som alltid ställer upp för föreningen oavsett vad uppdraget är. Med sin positiva inställning, inkluderande sätt och ödmjukhet är Erik en mycket omtyckt ledare i Karlskrona SOK.

 

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus