Hem / Egna nyheter / Ebba och Julius tilldelas Fredins utbildningsstipendium

Ebba och Julius tilldelas Fredins utbildningsstipendium

I samband med RF-SISU Blekinges distriktsstämma offentliggjordes att Fredins utbildningsstipendium tilldelas unga ledarna Ebba Berglin, KA 2 IF, och Julius Kruger, Karlskrona Simsällskap.

Fredins utbildningsstipendium delas ut årligen till två unga blekingska ledare, som uppmuntran till fortsatt ledargärning inom idrotten.

Ebba och Julius tilldelas 2000 kronor vardera som kan användas till ledarutbildning inom idrotten.

Stipendiet kommer att delas ut personligen av vår hedersordförande Inge Fredin när restriktionerna medger det.

Ebba Berglin, KA 2 IF

Ebba (19 år) har under de två senaste åren haft huvudansvar för KA 2 IF:s friidrottsskola. Under dessa år har intresset för att delta skjutit i höjden och 2020 deltog totalt hela 145 stycken 7-12-åringar uppdelade på fyra sommarlovsveckor. Ebba har till exempel haft ansvar för marknadsföring, anmälningar, kontakter med föräldrar, gruppindelningar, övergripande aktiviteter, coronaanpassning, planering/inköp av mellanmål, inköp av tröjor mm. Till sin hjälp har hon ca 20 stycken unga Ka 2 IF-ungdomar som är med som ledare. Ebba har genom sitt ledarskap sett till att sprida lugn och glädje till övriga ledare och deltagare. Ebba har under många somrar själv varit en mycket populär ledare.

Julius Kruger, Karlskrona Simsällskap

Julius (24 år) har senaste året tagit ett helhetsgrepp om föreningens alla tävlingsgrupper och gjort det på ett mycket bra sätt. Han är noga med att se varje simmare och ge dem feedback för att de ska kunna utvecklas på ett så bra sätt som möjligt utifrån deras potential. Julius är på varje träning och peppar alla simmarna. Det har varit ett mycket speciellt år, men Julius har anpassat träningen för att göra den utmanande och rolig, samtidigt som han peppat ordentligt för de få tävlingar som varit. Föreningen har inte tappat några simmare under senaste året utan alla är kvar och det har tillkommit nya simmare, vilket Julius och hans ledarskap är starkt bidragande till.

 

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus