Hem / Egna nyheter / 2021 / Äntligen! Nu drar hela idrottsrörelsen igång

Äntligen! Nu drar hela idrottsrörelsen igång

Den 29 september tas en rad restriktioner som påverkar idrotten bort. Vi kraftsamlar för en återstart inom idrottsrörelsen och tar varje dag steg mot en ny vardag.

Pandemin är inte över. Vi måste fortsatt vara ansvarsfulla och du som inte är vaccinerad behöver vara extra försiktig. Men gryningen är på väg att bli dag. Från den 29 september finns inte några begränsningar för hur många vi får samlas för att heja på vårt favoritlag, eller på startlinjen i motionsloppet vi tränat för.

Stora delar av idrottsrörelsen har haft det tufft under pandemin. Träningar och tävlingar har ställts in eller behövt anpassas och det mesta tyder på att idrotten har tappat medlemmar i alla åldersgrupper. RF-SISU Blekinge kraftsamlar nu tillsammans med övriga distrikt, förbund och föreningar för att bidra till en gemensam återstart. För ledare, aktiva, föräldrar och alla andra viktiga kuggar i föreningslivet.

Den närmaste tiden kommer du kunna ta del av peppande filmer via sociala medier hos RF och SISU, distrikt och specialidrottsförbund. Under hashtaggen #vadhardusaknatmest kommer olika idrottspersoner berätta om vad de saknat under det utmanande ett och ett halvt år som gått.

Vi vill ingjuta energi, framtidstro och engagemang i arbetet vi står inför. Dela gärna med dig du också. Vad har du saknat mest – i din idrott?

Återstart i förbund och förening

I våra medlemsförbund (SF) pågår planeringen för återstart för fullt. Bland annat med hjälp av det återstartsstöd på 220 miljoner kronor som betalats ut till förbunden. Parallellt kommer RF fortsatt att fördela kompensationsstöd för de förbund och föreningar som drabbats ekonomiskt av coronakrisen. Nästa ansökningsperiod omfattar 1 maj till 28 september och öppnar den 15 oktober.

Arbetet med återstart pågår även i allra högsta grad i våra 19 000 idrottsföreningar. Genom folkbildning i lärgrupper kan er förening, med stöd av oss på RF-SISU Blekinge, lägga upp planen för att på bästa sätt få fart på verksamheten igen. Om du är engagerad i en förening, hör av dig till er idrottskonsulent på RF-SISU Blekinge för vägledning.

Här finns material att utgå ifrån:

Lärgruppsplan, återstart i förening

Dialogduk, återstart i förening

Nu drar hela idrottsrörelsen igång.

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus