Foto: Bildbyrån

Hållbar idrott - med evenemang som katalysator

Genom RF-SISU Västra Götalands samverkan med Västra Götalandsregionen och Miljö- och Regionsutvecklingsnämnden beviljades efter årsskiftet stöd för projektet Hållbar idrott – med evenemanget som katalysator.

Sidan uppdaterades: 29 april 2024

Projektet är en fortsatt satsning på evenemangsutveckling där vi nu sätter fokus på idrottens möjligheter att bidra till klimatomställningen och att uppnå de regionala målen om minskade utsläpp. Regionens mål enligt Klimat 2030 ligger som grund för oss att ta inspiration ifrån.

"Kanske är detta en av de viktigaste framtidsfrågorna vi har att ta tag i och framtidsfråga har det kanske varit men för oss är det en nutidsfråga och nu börjar arbetet fullt ut." säger Tryggve Olsson, projektledare för projektet.

Målet med projektet som pågår under 2023 och 2024 är att få evenemang i Västra Götaland att bidra till att uppfylla Klimat 2030.

"Konkret innebär det att vi vill identifiera och rekrytera människor med intresse för dessa frågor till idrottsrörelsen så att de får möjlighet att utöva sitt engagemang i idrottsföreningarna. Vi kommer att utgå från olika evenemang runt om i regionen och erbjuda möjligheter till organisationsutveckling och kompetensutveckling." säger Tryggve Olsson

Under våren pågår en kartläggning av nuläget. Är du intresserad av att veta mer eller medverka från din förening eller kommun så kontakta projektledare:

Tryggve Olsson
tryggve.olsson@rfsisu.se / 070-674 36 66

Sofia Blomgren
sofia.blomgren@rfsisu.se / 070-926 58 34

Sidan publicerades: 29 april 2024